Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Βροχή προτάσεων από το θέατρο του Νέου Κόσμου

Leave a Comment
Ένα πλούσιο πρόγραμμα έχει ετοιμάσει και για φέτος το θέατρο του Νέου Κόσμου. Αρκετές συμπαραγωγές με άλλες θεατρικές ομάδες, βήμα στους νέους, θέατρο για παιδιά στα νοσοκομεία, στην παλέτα του ετήσιου προγραμματισμού.

Αναλυτικά:

To βραβευμένο, στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου, έργο Η ρομαντική μου ιστορία του D. C. Jackson, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου αποτελεί την κύρια παραγωγή του θεάτρου. Η παράσταση —που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης— θα παίζεται από τον Δεκέμβριο στον Πάνω Χώρο του θεάτρου του Νέου Κόσμου.
Νωρίτερα ξεκινούν οι παραστάσεις: Σσς Κάποιος έρχεται!, από τις ομάδες 4Frontal και ω2, σε σκηνοθεσία Αμαλίας Νίνου και Θανάση Ζερίτη, Πυξίδες από την ομάδα ΟΨ, σε σκηνική σύνθεση και σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαϊακώβου και Σβήσε το πρόσωπό μου και ξαναρχίζουμε από την ομάδα amour-amour, μια παράσταση εμπνευσμένη από την Μάτση Χατζηλαζάρου, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες όσο και αφανείς γυναικείες φιγούρες των ελληνικών γραμμάτων.
Η Γιώτα Φέστα υποδύεται μια γυναίκα που βρίσκεται μπροστά στο πτώμα ενός άνδρα, προσπαθώντας να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο, στον μονόλογο του Άκη Δήμου, Η αναγνώριση.
Ο Παντελής Δεντάκης παρουσιάζει τη δική του σκηνοθετική ματιά πάνω στον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, ενώ τα Άγρια αγόρια παρουσιάζουν τα εξωφρενικά νούμερά τους ακροβατώντας μεταξύ απειλής και γελοιότητας, σε μια απρόβλεπτη, φουτουριστική, compact επιθεώρηση βασισμένη σε κείμενα του Ουίλλιαμ Μπάροουζ, αλλά και των Άλεν Γκίνσμπεργκ, Αρτύρ Ρεμπώ, Μπερνάρ-Μαρί Κολτές κ.ά.
Η ομάδα Grasshopper επιστρέφει με τις Βάκχες του Ευριπίδη, σε διασκευή και σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, ενώ η ομάδα Faus Fluss παρουσιάζει το Νιου Γουόρλντ, μια παράσταση βασισμένη στο 1984 του Τζορτζ Όργουελ.
Παράλληλα, συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά οι παραστάσεις: Το χέρι του Τιμ Κράουτς, σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα και Ψυχολογία συριανού συζύγου του Εμμανουήλ Ροΐδη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.
Το θέατρο του Νέου Κόσμου επισκέπτεται καθημερινά νοσοκομεία και ιδρύματα με την παράσταση Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη του Βασίλη Ρίσβα και της Ρεγγίνας Καπετανάκη και παρουσιάζει τον Γιαννάκη μια παράσταση βασισμένη σε λαϊκό παραμύθι, από την καλλιτεχνική εταιρεία art, αλλά και τους Όρνιθες του Αριστοφάνη και το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, ειδικά διασκευασμένα για εφήβους (και οι δύο παραστάσεις σκηνοθετημένες από την Τζωρτζίνα Κακουδάκη).

Πληροφορίες: http://www.theatroneoukosmou.gr/periodos2012-2013

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: