Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Η εξουσία σε φόντο ασπρόμαυρο στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Leave a Comment
Με επτά θεατρικές παραστάσεις και έξι σκηνοθετημένα θεατρικά αναλόγια σε ρυθμό παράστασης, το Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Αθήνα) αγγίζει και ψηλαφίζει την Εξουσία όπως τη βλέπουν δώδεκα θεατρικοί συγγραφείς και αναρίθμητοι παραμυθάδες από Ανατολή και Δύση. Για αυτή τη χρονιά στο μικροσκόπιο μπαίνει η θεματική ενότητα "Η εξουσία σε φόντα ασπρόμαυρο" και το πρόγραμμα του θεάτρου περιλαμβάνει: 

Το πολιτικό δράμα του Nilo Cruz, Cuba Libre, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά με τους Παναγιώτα Βλαντή, Αργύρη Γκαγκάνη, Αντιγόνη Δρακουλάκη και Αντώνη Καρυστινό.
Την καυστική σάτιρα του Ντάριο Φο, Γυναίκα από σύμπτωση: Ελισάβετ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, που μας μεταφέρει στα άδυτα του παλατιού στο Λονδίνο του 17ου αιώνα. Με την παράσταση αυτή επανεμφανίζεται στο θέατρο η Μάρω Κοντού.
Ακολουθεί τον Ιανουάριο το έργο του Yukio Mishima, Ο φίλος μου ο Χίτλερ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη με τον Νίκο Νίκα στο ρόλο του Χίτλερ και τους Γιάννη Ροζάκη, Κώστα Καζανά, Βασίλη Ρίσβα. Το έργο μας μεταφέρει στο 1934, στη νύχτα που με διαταγή του Χίτλερ οι τετρακόσιοι πιο κοντινοί του άνθρωποι και στηρίγματα του στην εξουσία θανατώνονται για να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση της μονοκρατορίας του.
Το έργο Γουάιλντ Τσε των Θανάση Νιάρχου και Έλενας Τσαγκαράκη σκηνοθετεί ο Γιώργος Οικονόμου. Πρόκειται για την φανταστική συνάντηση του Όσκαρ Ουάιλντ και του Τσε Γκεβάρα. Οι δυο τους μετρούν με χιούμορ και μελαγχολία τα σωστά και τα λάθη. Στο ρόλο του Ουάιλντ ο Μάνος Καρατζογιάννης και του Τσε ο... Χιθ Λέτζερ (Φεβρουάριος).
Τον ίδιο μήνα θα παρουσιαστεί το έργο της Bryony Lavery Frozen, σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου. Μια αλληγορία πάνω στο παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας με την μητέρα που χάνει το παιδί της και τον κακό λύκο που είναι serial killer. Παίζουν: Βλαντή, Καρυστινός, Καλλιμάνη, Καπενής.
Η μέλισσα του Hideki Noda μας μεταφέρει στο σύγχρονο Τόκιο αναδεικνύοντας την εξουσία των δυνάμεων καταστολής και των media στη ζωή των ανθρώπων. Σκηνοθετεί η Αναστασία Ρεβή. 
Τη σαιζόν κλείνει, τον Μάιο, το έργο του Mark St. Germain, John Lennon: το σκαθάρι και τα μάτια σας,  σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Μέσα από τα αρχεία του FBI και τον φάκελο του Λέννον, το έργο φωτίζει την τραυματική σύγχρονη ιστορία των Η.Π.Α., τον εξουσιαστικό ρόλο των μυστικών υπηρεσιών και τους μηχανισμούς ενορχηστρωμένης παραπληροφόρησης.

Παράλληλα το πρόγραμμα του θεάτρου Αγγέλων Βήμα περιλαμβάνει βραδιές με θεατρικά αναλόγια και αφηγήσεις παραμυθιών, παιδική σκηνή με το έργο Σςςς! Η φύση ξυπνά! του Γιώργου Μενδρινού, αλλά και μουσικοθεατρική σκηνή με αφιερώματα στην Εντίθ Πιαφ, τον Αλέκο Σακελλάριο, που επιμελείται ο Δημήτρης Μαλισσόβας. Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και στο κομμάτι των εικαστικών εκθέσεων σε όλη τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα http://www.aggelonvima.gr/aggelonvima-home.html
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: