Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θέατρο για παιδιά και νέους στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
Πλούσια η βεντάλια των επιλογών και για τους μικρούς θεατρόφιλους αυτόν τον χειμώνα.
Στο θέατρο Ταξίδι ονείρου παίζεται ήδη το έργο της Αλίκης Ροβέρτου και της Μαίρης Μυλωνά Μαγική απειλή στο Τρουφοχώρι, ενώ στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο το  νέο έργο της Λένας Πετροπούλου, Ο Ποιητιτής και το μυστικό της Εντροπίας, με τον γνωστό παραμυθά και μέγα ταξιδευτή Ποιητιτή που είναι περίεργος πολύ και όλα θέλει να τα μαθαίνει. Ρωτάει όλο «Τι;» και με τη βοήθεια των παιδιών, μας διηγείται την ιστορία της νεαρής κόμισσας Ρουτίνια και του υπηρέτη της Αλφόνσο που ζουν κλεισμένοι σε ένα σπίτι, στην πόλη της Εντροπίας.
Στο θέατρο Σοφούλη έχουν ξεκινήσει οι παραστάσεις για το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ που παρουσιάζεται διασκευασμένο ειδικά για παιδιά, σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα.
Στο θέατρο Εγνατία από τις 7 Οκτωβρίου έρχονται οι Άθλοι του Ηρακλή, σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Την ίδια μέρα στο Βασιλικό θέατρο καταφθάνουν ο Πήτερ Παν, η Τίνκερμπελ, ο Κάπτεν Χουκ, η Γουέντι στην παράσταση του Κρατικού Θεάτρου που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλατζόπουλος και επιστρέφει για δεύτερη χρονιά. Στις αρχές του 2013 στον ίδιο χώρο θα ανέβει το παραμύθι Χίλιες και μία νύχτες, —η γνωστή ιστορία της Σεχραζάτ και του Αλλαντίν— σκηνοθετημένο επίσης από τον Καλατζόπουλο.
Ένα ενδιαφέρον εγχείρημα επιχειρεί φέτος η Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου. Η φετινή παραγωγή θα παίζεται ταυτόχρονα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με διαφορετική διανομή. Πρόκειται για τη Μικρή γοργόνα του Μάικ Κένι. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος και θα παίζεται στο θέατρο Αυλαία. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με την Τύχη της Μαρούλας του Δημητρίου Κορομηλά, που διασκευάζει και σκηνοθετεί για την παιδική-εφηβική σκηνή του Ράδιο Σίτυ η Άννα Βαγενά, και γράφει μουσική ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Η παράσταση θα ταξιδεύει και στο θέατρο Μεταξουργείο της Αθήνας.
Ένα μιούζικαλ βασισμένο στον Εγωιστή γίγαντα του Όσκαρ Ουάιλντ θα απολαύσουν όσοι κατέβουν τα σκαλιά του θεάτρου Αριστοτέλειον από τις 14 Οκτωβρίου, ενώ το Όνειρο του σκιάχτρου του Ευγένιου Τριβιζά επιλέγει για φέτος το Νέο Θέατρο που στεγάζεται στο Ολύμπιον (επίσης από τις 14/10).
Κλείνοντας, η Νεανική Σκηνή του Κρατικού θεάτρου, φέτος, θα ταξιδέψει τους νεαρούς —και όχι μόνο— θεατές στις περιπέτειες του Γιώργου Θαλάσση, μέσα από τις ιστορίες του Μικρού Ήρωα.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: