Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Νέα εποχή για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου

Leave a Comment
O Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου απέκτησε νέα στέγη. Το νέο κρατικό θέατρο βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας, κοντά στον χώρο όπου σύντομα θα αρχίσει να αναγείρεται το Μέγαρο Πολιτισμού. Το κτίριο στεγάζει την Κεντρική Σκηνή, τη Νέα Σκηνή και τη Σκηνή 018, που αποτελεί συγχώνευση της παιδικής και εφηβικής σκηνής. Η κεντρική σκηνή είναι ιταλικού τύπου με τις συνολικά 500 θέσεις των θεατών να βρίσκονται σε τρία επίπεδα, την πλατεία και στους δύο εξώστες. H Νέα Σκηνή βρίσκεται κοντά στον χώρο του αιθρίου, έχει χωρητικότητα 210 θέσεων, σε πλατεία και εξώστη. Στο θέατρο υπάρχουν εστιατόριο, βιβλιοπωλείο και εκθεσιακός χώρος.
Το νέο θέατρο περιλαμβάνεται στη λίστα με τα εννέα καλύτερα σχεδιασμένα κτίρια Δημόσιας Χρήσης Διεθνώς, που δημοσιεύει το βρετανικό περιοδικό Estates Gazette.















Το ρεπερτόριο για τη θεατρική περίοδο 2012/2013

Η αρχή έγινε με το έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν Μέθοδος Γκρόνχολμ, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. Είναι μια παραγωγή της Νέας Σκηνής όπως και ο Όσκαρ του Έρικ Εμμάνουελ Σμιτ, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου, που παίζεται παράλληλα σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.
Επίσημη πρώτη για την Κεντρική Σκηνή του νέου κτιρίου το Σάββατο 27 Οκτωβρίου με τη Σαμία του Μενάνδρου, σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη.
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ξεκινά η θεατρική παραγωγή για παιδιά. Πρόκειται για το έργο Οικογένεια Νώε των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου. Η Δέσποινα Γκάτζιου σκηνοθετεί την Αντιγόνη του Σοφοκλή για εφηβικό κοινό.
Στους εξωτερικούς χώρους του θεάτρου θα παρουσιαστεί το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, Το μπουφάν της Χάρλεϊ... ή πάλι καλά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη, με την Αννίτα Σαντοριναίου.
Το 2013 έρχονται οι παραγωγές Μαμά που πας; του Άντριου Μπέργκμαν, σε σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση, Ματωμένος γάμος του Λόρκα, σε σκηνοθεσία Νεόφυτου Ταλιώτη. Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα σκηνοθετήσει το Ξύπνημα της Άνοιξης του Βέντεκιτ και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης τη Φιλονικία του Μαριβώ.

http://www.thoc.org.cy/eng/index.htm

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: