Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θέατρο και μουσική στο Καφεθέατρο Ελληνικό

Leave a Comment
Το Θέατρο Εταιρότητα και το Καφωδείο Ελληνικό συνεργάζονται και δημιουργούν μια νέα σκηνή για το μουσικό θέατρο στη Θεσσαλονίκη: το Καφεθέατρο Ελληνικό. Ομάδες της Θεσσαλονίκης, ηθοποιοί και μουσικοί, παρουσιάζουν παραστάσεις, όπου το θέατρο συνομιλεί με τη μουσική, το τραγούδι, την αφήγηση.

6, 13, 20, 27 και 29 Δεκεμβρίου 2015
"Γιάλτα, μια κηδεία στα μπουζούκια", από το Θέατρο Εταιρότητα, σε κείμενο και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη

Αυτή η νύχτα μένει για το θρυλικό σκυλάδικο Γιάλτα. Νύχτα μυστηρίου και μνήμης, καθώς ο Μάκης, το αφεντικό, έχει εξαφανιστεί. Τρεις γυναίκες, η Μάνια, η Μόνα και η Μίρκα, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας του, θα υφάνουν έναν εξωφρενικό ιστό όπου μπερδεύονται οι ίδιες, η Θεσσαλονίκη, η ελληνική ιστορία η νεότερη, τα γλυκόλογά της όλα, ένας καρδιολόγος, εκατό πρόβατα, του '60 οι εκδρομείς, το Θείο Βρέφος, ο Καϊάφας και ο Βαγγέλης.

Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μελίνα Γαρμπή, Άννα-Μαρία Ιακώβου
Φωτογραφίες: Γιώργος Κόγιας

Παίζουν: Ευτυχία Καβαλίκα, Μαργαρίτα Κούτοβα, Ντίνα Λιάκου, Τάσος Ροδοβίτης και οι μουσικοί Περικλής και Βαγγέλης Βραχνός

7, 14, 21 και 28 Δεκεμβρίου 2015
"Καψουροτράγουδα μικρού μήκους (Τέτοια  χαρά δεν θα τη βρεις)" από της Καρακαηδόνες

Οι Καρακαηδονες παίζουν και τραγουδούν με μια κωμικοτραγική διάθεση, με καλεσμένο τον Αλεκάρα Τσολάκη στο μπουζούκι, καψουροτράγουδα μικρού μήκους και μεγάλου βεληνεκούς με ποιητικά αποσπάσματα πονεμένων ψυχών, που υμνούν τις χρυσές και μαύρες εκφάνσεις του έρωτος.

Παίζουν: Δέσποινα Αποστολίδου, Αλμπένα Κούτοβα, Εύη Σεϊτανίδου, Αλεκάρας Τσολάκης

8, 15 και 22 Δεκεμβρίου 2015
"Το δοκιμι της αγάπης"

Γυναίκες της αγάπης, μάνες, κόρες, ερωμένες ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής και κεντούν ιστορίες, παραμύθια, τραγούδια. Κάθε γυναίκα κουβαλάει τη δική της ιστορία. Κάθε κόμπος της κλωστής και μια χαρά, μια πίκρα, μια χαρακιά στο κέντημα της ζωής.
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες και η παραμυθού Ανθή Θάνου συνομιλούν πάνω στη σκηνή, ιστορούν, τραγουδούν τις δοκιμασίες που 'χει η αγάπη.

Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Τραγούδι: γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες (Λαζαρούλα Τσέρνου, Ναταλία Λαμπαδάκη, Ειρήνη Κυριακού, Γεωργία Τέντα, Αλίκη Ατσαλάκη, Ασημίνα Πάτκου)

9, 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου 2015
"Το τάβλι" του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου.

Αρχές δεκαετίας του '70, ο Φώντας και ο Κόλιας, μοιραία κουνιάδοι, βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού τους ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Κόλιας λαχειοπώλης, συντηρεί εκτός από την οικογένεια του και τον αδερφό της γυναίκας του, Φώντα, έναν αργόσχολο αλλά τετραπέρατο κομπιναδόρο. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου "να πιάσουν την καλή", όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και οι ήρωες παλεύουν με το παρελθόν, το άχαρο παρόν τους και το ελπιδοφόρο μέλλον.

Σκηνικά-Κοστούμια: Δώρα Κατσάνη
Γραφιστική Επιμέλεια: Έμιλυ Καμαρινοπούλου
Φωτογραφίες: Μελέτης Πουρσαλίδης

Παίζουν: Τάσος Μπαρνιαδάκης, Βασίλης Κανελλόπουλος.

10, 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου 2015
"Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή.

Εορταστικός και πανηγυριστής, θρησκευόμενος και ταυτόχρονα βαθύτατα λαϊκός, ο Παπαδιαμάντης, αναζητεί παντού τον Άνθρωπο: στις παραλίες και στα σοκάκια της Σκιάθου, στη μανία της θάλασσας και στα γραφικά ξωκλήσια. Μέσα από το χιούμορ, τη νοσταλγία και τον έρωτα, ο λόγος του κοσμοκαλόγερου γίνεται θέατρο και ρίχνει φως στ' "ασήμαντα" περιστατικά της ζωής, σ΄ ένα μοναδικό διάλογο με το χρόνο και τη μνήμη.

Δραματουργική επεξεργασία : Δημήτρης Σακατζής
Επιμέλεια μουσικής-Τραγούδι : Έλσα Μουρατίδου

Παίζουν: Αλέξανδρος Καλτζίδης, Δημήτρης Κουστολίδης, Δημήτρης Σακατζής, Περικλής Σταύρου, και τραγουδά η Έλσα Μουρατίδου

Καφεθέατρο Ελληνικό (πρώην Καφωδείο Ελληνικό), Ιουστινιανού 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237016
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 3 ευρώ


 

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: