Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ημερίδα: Το θέατρο στην Κύπρο στον 21ο αιώνα

Leave a Comment
H Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας-Σπίτι της Κύπρου, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη στήριξη του The Greek Play Project και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Το θέατρο στην Κύπρο στον 21ο αιώνα", την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στο Σπίτι της Κύπρου, στις 18:00.Η ημερίδα θα ξεκινήσει με ομιλία του θεατρικού συγγραφέα και πρόεδρου τοου Δ.Σ του Κ.Κ.Δ.Ι.Θ. Γιώργου Νεοφύτου, με θέμα "Η πορεία δημιουργίας και εδραίωσης του κυπριακού θεάτρου".

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας που αφορά το κυπριακό θεατρικό έργο, θα μιλήσει η Ειρήνη Μουντράκη (θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου, δημιουργός του The Greek Play Progect) με θέμα "Ο άγνωστος γνωστός. Προσπάθειες προσέγγισης της κυπριακής δραματουργίας" και η Χρύσα Σπηλιώτη (θεατρική συγγραφέας) με θέμα "Η κυπριακή δραματουργία την τελευταία πενταετία".

Στο δεύτερο μέρος που αφορά το σύγχρονο κυπριακό θέατρο, θα μιλήσει η Μαρίνα Μαλένη, (θεατρολόγος, λειτουργός θεατρικής ανάπτυξης Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου) με θέμα "Θέατρο στην Κύπρο: Η εξέλιξη της πολιτικής διάθεσης χορηγιών από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και οι αλλαγές στο θεατρικό γίγνεσθαι", ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, (κριτικός θεάτρου, επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ) με θέμα "Πρόχειρες σημειώσεις ενός συστηματικού θεατή: Οι τρεις διοργανώσεις της "Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα", ο Τάκης Τζαμαργιάς, (σκηνοθέτης, μέλος ΕΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ) με θέμα "Τάσεις υποκριτικής και σκηνοθεσίας στο σύγχρονο κυπριακό θέατρο από την οπτική γωνία ενός σκηνοθέτη από την Ελλάδα" και ο Εδουάρδος Γεωργίου, (αρχιτέκτονας - σκηνογράφος) με θέμα "Το θέατρο στην Κύπρο πίσω από τα σκηνικά και μπροστά στο αύριο".

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Μορφωτικός Σύμβουλος Μαρία Παναγίδου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) εκ μέρους του Δ.Σ. Χρίστος Γεωργίου και η Πρόεδρος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Άννα Ταμπάκη.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Πλάτων Μαυρομούστακος, καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, Αθήνα)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: