Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Radar: νέος θεατρικός χώρος στην Αθήνα

Leave a Comment
Η άνοιξη φέρνει έναν καινούργιο θεατρικό χώρο στην Αθήνα. Το όνομά του είναι Radar και βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη Κυνηγού, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Το Radar φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο πόλο στον θεατρικό χάρτη, με πλούσιο ρεπερτόριο που αγκαλιάζει όλες τις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, δίνοντας το στίγμα του μέσα από το θέατρο, τις συναυλίες, τις εικαστικές τέχνες και τις ειδικές ομιλίες και προβολές.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Radar υπογράφει η δημιουργός του Αναστασία Παπαστάθη, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, βραβευμένη από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και ιδρύτρια της εταιρίας Θεάτρου Fuga. Μόνιμοι συνεργάτες της ο μουσικός, συνθέτης, τραγουδοποιός και μέλος της Fuga Πάνος Φορτούνας, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ειρήνη Παγώνη και η αρχιτέκτων και ηθοποιός Γεωργία Ζώη, η οποία σχεδίασε το θέατρο Radar με γνώση των καλλιτεχνικών αναγκών, σεβασμό στο θεατή και ιδιαίτερη φροντίδα στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Το Radar ανοίγει τις πόρτες του στα μέσα Μαρτίου με την συνεργασία του Γιώργου Αυγερόπουλου και με την προβολή της ταινίας του "El Sistema - Σώζοντας ζωές" με θέμα τη θεραπευτική επίδραση της μουσικής στα παιδιά και συγκεκριμένα την πρωτοβουλία του μουσικού Jose Antonio Abreu από το Καράκας της Βενεζουέλας να σώσει τα παιδιά από την φτώχεια, τους δρόμους και την εγκληματικότητα μαθαίνοντάς τους κλασική μουσική.

Αμέσως μετά πραγματοποιείται η πρεμιέρα της παράστασης "Ταξίδι στην έρημο" του Γιάννη Παπάζογλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου, με τους Κώστα Καζανά, Ερίκο Λίτση και Νάνα Παπαδάκη (με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας από πολεμικά ρεπορτάζ που σχετίζονται με το έργο).

Τη θεατρική σεζόν 2015-16 στο Θέατρο Radar προγραμματίζονται τα εξής:

"Η Παρεξήγηση" του Albert Camus σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, με την ίδια στο ρόλο της Μάρθας και τη Μαρία Σκούτζου στο ρόλο της Μητέρας.

"Ο Βάτραχος του Άμστερνταμ" ή "Η ιστορία ενός εξαρτημένου".
Ένα μιούζικαλ τσέπης σε ιδέα, κείμενα και τραγούδια του Πάνου Φορτούνα, που αντλεί από τον λαϊκό μύθο με τους δύο βατράχους, όπου όταν πέφτουν στην καρδάρα με το γάλα, ο ένας πνίγεται γιατί παύει να προσπαθεί και ο άλλος που συνεχίζει και δεν εγκαταλείπει, σώζεται.

"Επίσκεψη σε ένα μικρό θέατρο".
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Με ξεναγούς τον Πουκ και τον Όμπερον, τα δύο ξωτικά από το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ, οι μικροί θεατές ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Εκεί όπου τα άψυχα έχουν ψυχή και τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Ο σκανδαλιάρης Πουκ και το καλόκαρδο αφεντικό του, Όμπερον θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές, να γίνουν συγγραφείς σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Θα παίξουν και θα αυτοσχεδιάσουν, έτσι ώστε μέσα από την συμμετοχή, να αποκτήσουν τη δυνατότητα της βιωματικής γνώσης και να γευτούν την χαρά της δημιουργίας και της συνεργασίας.

Θέατρο Radar (Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93, Σταθμός Μετρό "Άγιος Ιωάννης", Αθήνα, τηλ. 210 9769294).




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: