Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Στη Λένα Δροσάκη το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2015

Leave a Comment
Η ηθοποιός από την Πάτρα έλαβε τα πρώτα θεατρικά ερεθίσματα στο Θέατρο Λιθογραφείο και στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο γίνεται το 2012, με την παράσταση Venison της ομάδας "The Helter Skelter Company", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου.

Αμέσως μετά ξεκινά η μακρόχρονη συνεργασία της με τον Γιάννη Σκουρλέτη και την ομάδα Bijoux de kant με τις παραστάσεις Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα, παράσταση βασισμένη στο έργο του Γιώργου Ιωάννου και Στέλλα travel–η γη της απαγγελίας που παρουσιάστηκε στον χώρο των Δημοτικών Σφαγείων Αθηνών. Στη Στέλλα travel, και στο κείμενο της ποιήτριας Γλυκερίας Μπασδέκη, τα πρόσωπα συμπυκνώνονται σε τρία και η κεντρική ηρωίδα μιλάει συνέχεια για ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που ούτε η ίδια γνωρίζει αν επιθυμεί πραγματικά. Το "ταξίδι" της Λένας Δροσάκη που αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας και να στραφεί στο θέατρο όταν είδε τον Άμλετ στην Πάτρα, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ομώνυμο ρόλο, είναι μόνο στην αρχή του. Το επόμενο βήμα την βρίσκει στη σκηνή μαζί με την Καραμπέτη, στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία, αλλά και στην εντυπωσιακή Ramona: η γη της καλοσύνης.

Τη θεατρική περίοδο που διανύουμε και σε λίγο ολοκληρώνεται, η Λένα Δροσάκη συνεργάστηκε με την Έλενα Πέγκα, στην παράσταση Γυναίκα και λύκος και συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου Η Λίλα λέει, στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, έως τις 8 Απριλίου 2015. Παράλληλα, προετοιμάζεται για τη μίνι θεατρική περιοδεία με την παράσταση Αχ!, (ξανά)διαβάζοντας την Κερένια Κούκλα του Χρηστομάνου, σε κείμενο Γλυκερίας Μπασδέκη και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: