Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ελληνικές παραγωγές ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Leave a Comment
ΜΙΛΑΝΟ
Ομήρου Οδύσσεια, σε σκηνοθεσία Robert Wilson.
Η παραγωγή του Εθνικού θεάτρου (συμπαραγωγή με το Piccolo Theatre), ταξίδεψε στο Μιλάνο για έναν κύκλο παραστάσεων. Ο Wilson εμπνέεται από το ομηρικό έπος και δημιουργεί ένα σύνθετο θέαμα που "παίζει" με την κίνηση, τον ήχο, το φως. Μέσα από μια συνεχή ροή μαγικών εικόνων παρουσιάζεται το ταξίδι του Οδυσσέα στις θάλασσες και η επιστροφή του στην Ιθάκη, η επαφή του με θεούς, ανθρώπους και μυθικά τέρατα.
Piccolo Theatre, μέχρι 24 Απριλίου.

ΓΕΝΕΥΗ
Χαίρε νύμφη του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου.
Η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης, που ξεχώρισε τον περσινό χειμώνα θα παρουσιαστεί στο ελβετικό θέατρο Saint-Gervais. Η Κιτσοπούλου διασκεύασε το "παρωχημένο" κείμενο του Ξενόπουλου κινούμενη σε έναν βασικό νοηματικό άξονα: όλοι έχουμε ερωτευτεί και πληγωθεί στα τρυφερά χρόνια της εφηβείας, σχεδόν ολοι πιαστήκαμε κορόιδα και εξαπατηθήκαμε.
Saint-Gervais, από 29 Απριλίου μέχρι 2 Μαΐου.

ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ
Στο πλαίσιο του διεθνούς θεατρικού φεστιβάλ της γερμανικής πόλης θα παρουσιαστούν δύο ακόμη δουλειές της Λένας Κιτσοπούλου. Πρόκειται για τον πολυσυζητημένο Αθανάσιο Διάκο, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων όταν παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Αθηνών το περασμένο καλοκαίρι και την παραγωγή του Εθνικού θεάτρου Άουστρας ή Αγριάδα, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της ενότητας Ο ξένος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
Στο ίδιο φεστιβάλ θα παιχτούν επίσης το Λιωμένο βούτυρο του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα και η παραγωγή του θιάσου Κανιγκούντα Πόλη Κράτος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.
27 & 28 Απριλίου.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: