Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ, με όχημα τον Σαίξπηρ

Leave a Comment
Συνεχίζεται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7, το φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ, που έχει σαν βάση τα έργα του Σαίξπηρ. Στο φεστιβάλ —που θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούλιο του 2013— συμμετέχουν 14 θεατρικές ομάδες.


Οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν τον Μάιο και τον Ιούνιο είναι:

Όλα τα χθες, I used to be..., σε σύλληψη, σύνθεση και σκηνοθεσία Μαρίας Μητροπούλου.

Υπάρχει ένας χώρος στο άχρονο που κατοικείται από δαιμόνιους νόες που ίπτανται και περιφέρουν την εγγενή δυσθυμία τους απέναντι στο καθεστώς των ανθρώπινων πραγμάτων. Αυτή τους η δυσθυμία υποκρύπτει θεμελιώδη ερωτήματα: πώς να ζεις, που ζεις, γιατί ζεις μα κυρίως τι είσαι.
Δύο τέτοιους δαιμόνιους νόες απέσπασε ο Σαίξπηρ και τους ενέπλεξε στο ανθρώπινο δράμα. Τον Άμλετ και τον Μάκβεθ. Αυτά τα δύο όντα κάνουν μία ισχυρή συμμαχία απέναντι στον φόβο, ο οποίος παραμερίζει τα πάντα και οδηγεί στο χάος την ανθρώπινη ύπαρξη, καθιστώντας την μέσα του, ικανή να ζει στο σκοτάδι. Προσλαμβάνοντας ως δικές της πια της ιδιότητες του σκοταδιού. Οι δύο τους θα εισβάλλουν στην ανθρώπινη μνήμη ανατρέποντας τις σταθερές του ανθρώπινου έθους και ήθους. Μα κυρίως θα εισβάλλουν στη δική τους μνήμη, την εξαγριωμένη μνήμη από του ενός τις πράξεις και του αλλουνού την απραξία.

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνογραφική επιμέλεια και κοστούμια: Kenny Mac Lelan
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Επιμέλεια κίνησης: Δέσποινα Μαλλιαρού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Μονογιού
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκόνδρας
Παίζουν: Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μητροπούλου.

Δευτέρα & Τρίτη 13, 14, 20, 21, 27, 28 Μαΐου & 3, 4 Ιουνίου 2013.


Πολύ κακό για το τίποτα, σε σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου.

Γραμμένο το 1598 από τον νεαρό τότε Σαίξπηρ, εκτυλίσσεται στην αναγεννησιακή Σικελία. Δύο νέες κοπέλες σε ηλικία γάμου. Η μία στον αγώνα για τον εκλεκτό της καρδιάς της, η άλλη δηλωμένη κατά του έγγαμου βίου. Δύο νέοι άντρες που μόλις επέστρεψαν απ’ τον πόλεμο. Ο ένας αναζητώντας τον έρωτα, ο άλλος ορκισμένος εργένης. Ένας χορός με μάσκες, και αμέτρητες παρεξηγήσεις με αποτέλεσμα όλο αυτό να αποδειχθεί ότι δεν ήταν παρά "πολύ κακό για το τίποτα".
Η παράσταση είναι μια διασκευή βασισμένη στη μετάφραση του Βασίλη Ρώτα, ένα project 70 λεπτών τοποθετημένο στην αισθητική των 40’s και με ήρωες που θα μπορούσαν να είναι ο καθένας μας.

Μουσική: Γιώργος Νικητόπουλος
Κοστούμια: Αννούσα Μελά, Πάτια Ιορδανίδου.
Φώτα: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Χορογραφία: Τατιάνα Μύρκου.

Παίζουν: Δώρα Κοφινά, Άννα Μαντά, Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Γιάννης Μοναστηρόπουλος, Άλκης Μπακογιάννης, Βασίλης Παναγιωτίδης, Αγγελική Παναγιωτοπούλου.

15,16, 22,23,24,29,30,31 Μαΐου 2013.


Sexperience, σε δραματουργική σύνθεση και σκηνοθεσία Κατερίνας Δασκαλάκη.

Το Sexperience συντέθηκε με αφορμή το φεστιβάλ και η ιδιαιτερότητά του είναι ότι ενώ αποτελείται αποκλειστικά από ατάκες του Σαίξπηρ είναι ένα καινούργιο έργο με δική του αυτόνομη υπόθεση.
Είναι ένα πολιτικο-σεξουαλικό θρίλερ και λειτουργεί ως μια αισχρή απεικόνιση ενός σκανδαλοθηρικού περιοδικού. Είναι ένα έργο για τα σκάνδαλα της πολιτικής ζωής, τις μίζες, τους εκβιασμούς, τις υπογραφές μέσα στη νύχτα. Ένα έργο για το χάσιμο της παρθενίας, τη χλιδή και τις... εκπαιδευμένες μπίμπο.
Ο Χάρρυ και η Ταμόρα είναι ένα ζευγάρι που ζει μέσα στον πλούτο, τις ακολασίες και τη διαφθορά. Τα χρήματά τους προέρχονται από αθέμιτες κρατικές συναλλαγές και από τους οίκους ανοχής που διατηρούν στο κέντρο της πόλης. Όταν ζητάνε από έναν πολιτικό να τους στηρίξει στις άνομες δραστηριότητές τους κι εκείνος αρνείται, ξέρουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους...

Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Μουσική: Erlend Kristensen, Åsmund Skuterud, Πέννυ Μπινιάρη
Φωτογραφίες: Κατερίνα Τζόβα
Make up artist: Μαρίνα Τσιατά
Παίζουν: Μίλτος Σαμαράς, Κατερίνα Δασκαλάκη, Φαίη Ζαρμπή, Κώστας Ζέκος.

Δευτέρα & Τρίτη 13, 14, 20, 21, 27, 28 Μαΐου & 3, 4 Ιουνίου 2013.

Στο Beton 7, Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα.
 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: