Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Χορευτικός Ιούνιος στο Bios

Leave a Comment
(11-5-2018)

Δύο παραγωγές χορού από δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην περιφέρεια, κάνουν την αθηναϊκή τους πρεμιέρα τον Ιούνιο, στο BIOS.

Η Ελεονώρα Ηλία από την A Priori Dance co. με έδρα τα Ιωάννινα, παρουσιάζει το "FORM.AT" (6-10 Ιουνίου 2018), μια χορογραφική αλληγορία για το αέναο χτίσιμο και γκρέμισμα των ανθρώπινων σχέσεων, για τις αντιφάσεις που μας ενώνουν και μας χωρίζουν, για την κοινωνική ουτοπία.

Ο Αλέξης Τσιάμογλου από την κολεκτίβα RoughCut με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει το "REQUIEM-a choreographed portrait" (14-17 Ιουνίου 2018), ένα έργο για μια χορεύτρια και 500 μπαλάκια ping-pong, μια παράσταση χορού για το σώμα ως ζωντανό αρχείο, ως δοχείο μνήμης κοινωνικών και πολιτικών εγγραφών.

6, 7, 8, 9 και 10 Ιουνίου 2018, στις 21:00
"FORM.AT", σε ιδέα και χορογραφία Ελεονώρα Ηλία/A Priori Dance co.
Το νέο έργο της ομάδας χορού A Priori, ένα ντουέτο για δύο ερμηνευτές (Ελεονώρα Ηλία, Μαρία Παπαδόπουλου) βουτάει στον πλούτο της παράδοσης και εμπνέεται από το λαϊκό θρύλο του "Γεφυριού της Άρτας" κρυφοκοιτάζοντας παράλληλα το θέατρο του παραλόγου και τον "Ρινόκερο" του Ιονέσκο, εξετάζοντας τη λειτουργία του ανθρώπου μέσα στα εκάστοτε κοινωνικο-ιστορικά συμφραζόμενα. Το "FORM.AT" συνυφαίνει ετερόκλιτες κινητικές αναφορές φτιάχνοντας ένα προσωπικό λεξιλόγιο με επιρροές που ενσωματώνουν το ηπειρώτικο βήμα των παραδοσιακών χορών και τις πολεμικές τέχνες, μέχρι τις ποιότητες και δυναμικές της προσωπικής κίνησης.

Ιδέα, Χορογραφία: Ελεονώρα Ηλία/A priori dance co.
Συν-δημιουργία, ερμηνεία: Mαρία Παπαδοπούλου, Ελεονώρα Ηλία
Δραματουργία: Στέλλα Δημητρακοπούλου
Μουσική σύνθεση: Aλέξανδρος Κτιστάκης
Κοστούμια, ενδυματολογία: Kωνσταντίνα Μαρδίκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός χορογράφου: Ευαγγελία Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Trailer: Under The Carpet
Προβολή, επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βασαριώτου
Οργάνωση παραγωγής: Delta-Pi
Παραγωγή: A priori


14, 15, 16 και 17 Ιουνίου 2018, στις 21:00
"REQUIEM-a choreographed portrait", σε σύλληψη και χορογραφία Αλέξη Τσιάμογλου.
Ένα έργο για μια χορεύτρια και 500 μπαλάκια ping-pong. Μια παράσταση χορού για το σώμα ως ζωντανό αρχείο, ως δοχείο μνήμης κοινωνικών και πολιτικών εγγραφών. Το "REQUIEM-a choreographed portrait" δημιουργείται ως ο προσωπικός επικήδειος λόγος της χορεύτριας. Γίνεται η απόπειρα να αποτυπωθεί το πορτραίτο και η διαδρομή της μέσα από την χορογραφική ματιά. Επικεντρώνοντας στις εμπειρίες της χορεύτριας ως ένα ζωντανό αρχείο-σώμα, ο Αλέξης Τσιάμογλου, από την κολεκτίβα RoughCut που υπογράφει το έργο, καταπιάνεται με το πώς το χορευτικό σώμα είναι σημαδεμένο κοινωνικά και πολιτικά. 

Σύλληψη, χορογραφία: Αλέξης Τσιάμογλου
Ερμηνεία: Νιόβη Μπένου
Μουσική: Sonny Touch
Ενδυματολογική, σκηνική επιμέλεια: Στέλλα Γκρεκιώτη
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελένη Χούμου
Προβολή, επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βασαριώτου
Οργάνωση παραγωγής: Delta-Pi
Παραγωγή: RoughCut

BIOS-Main (Πειραιώς 84, Αθήνα, τηλ. 210 3425335)
Εισιτήρια (ανά παράσταση): 10€ (κανονικό), 5€ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ) 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: