Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Φεστιβάλ Ζυρίχης 2018

Leave a Comment
(20-5-2018)

Το Φεστιβάλ Ζυρίχης είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός που υποστηρίζεται από όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς της πόλης.

Διοργανώνεται από το Zurich Festival Foundation, για τέσσερις εβδομάδες κάθε Ιούνιο. Η Όπερα της Ζυρίχης, το Schauspielhaus, η ορχήστρα Tonhalle και το Kunsthaus, με τη συμμετοχή του μουσείου Rietberg και των θεάτρων Neumarkt και Rigiblick, εκπονούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει σαν στόχο να αποτυπώσει την πολυμορφία της πολιτιστικής ζωής της Ζυρίχης.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλη τη γκάμα των τεχνών (όπερα, μουσική, λογοτεχνία, εικαστικά, θέατρο, χορός). Ας ρίξουμε μια ματιά στις θεατρικές παραγωγές του φεστιβάλ για το 2018.

Το θεατρικό πρόγραμμα ανοίγει στις 2 Ιουνίου 2018 με την παράσταση "Sweatshop-Deadly Fashion"· ένα πρότζεκτ που επιχειρεί να φωτίσει τις σκληρές συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι ανήλικοι εργαζόμενοι στα εργοστάσια ενδυμάτων της Πνομ Πενχ, πρωτεύουσας της Καμπότζης.

Το θέατρο Neumarkt συμμετέχει στο φεστιβάλ με το "Der Schwindel und sein Gegenteil", μια κωμωδία για το αδιέξοδο που απειλεί την έμπνευση ενός καλλιτέχνη, ενώ το Miller's Studio με την παράσταση "schön, schön, schön!" εξετάζει την ομορφιά των γηρατειών. (5-17/6)

Ο Nikolaus Habjan αφιερώνει την πρώτη του συνεργασία με το Schauspielhaus της Ζυρίχης, στον συνθέτη, ποιητή και καλλιτέχνη του καμπαρέ, Georg Kreisler. Με βάση αδημοσίευτα κείμενα και τραγούδια του Kreisler, o Nikolaus Habjan επικεντρώνεται στα χρόνια του συνθέτη στην Ελβετία και συνδυάζει μαριονέτες και ηθοποιούς για να αναπτύξει ένα χιουμοριστικό και πολύπλευρο θεατρικό ταξίδι. (2-24/6)

Στο "Shown and Told", δύο από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της Ευρώπης, η χορογράφος Meg Stuart και ο Tim Etchells, ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του βρετανικού Forced Entertainment, παρατηρούν την ομορφιά του κενού χώρου και τη σχέση ανάμεσα στις εικόνες και στις κινήσεις των σωμάτων. (12-13/6)

Στο sci fi "Paranoid" του Tobias Bühlmann η γη είναι ένας επίπεδος δίσκος, χημικές ουσίες στις λίμνες προκαλούν ομοφυλοφιλία και οι θεωρίες συνωμοσίας γίνονται αποδεκτές ως καθαρές πολιτικές θέσεις. Μια ομάδα ακτιβιστών επιχειρεί να προστατέψει το "περιβάλλον" καθώς η "παράνοια" απλώνεται παντού. (20-24/6)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: