Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θέατρο στο 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Leave a Comment
(28-5-2017)

Το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου 2017. Με τιμώμενη χώρα την Κύπρο και αφιερωμένο στο έργο του Καθηγητή Αρχαιολογίας Δημητρίου Παντερμαλή,
το Φεστιβάλ κινείται σε ένα ευρύ πεδίο εκδηλώσεων και παραστάσεων με αναφορά το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, τον χορό, τον αρχαιολογικό πλούτο της Πιερίας.

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου είναι:

Κυριακή 2 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Η φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, με τη Φωτεινή Φιλοσόφου, τη Χρυσούλα Παπαδοπούλου, τη Βούλα Κώστα, τον Θοδωρή Προκοπίου.

Κυριακή 9 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη, με τον Στάθη Βούτο, τον Ανδρέα Κουτσουρέλη, τον Τάσο Ροδοβίτη, τον Νίκο Νικολάου κ.ά. Παραγωγή. Κ.Θ.Β.Ε.

Κυριακή 16 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Η Όπερα βγήκε από τον Παράδεισο" της Κασσάνδρας Δημοπούλου, σε σκηνοθεσία Τζένης Δριβάλα, με τον Άκη Σακελλαρίου, τον Φίλιππο Μοδινό, την Κασσάνδρα Δημοπούλου κ.ά.

Παρασκευή 21 Ιουλίου [Κάστρο Πλαταμώνα]
"Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου. Παραγωγή: Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Σάββατο 22 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Piaf the Show"

Παρασκευή 28 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Μήδεια. Η βαρβαρότητα του έρωτα" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Χάρη Φραγκούλη, την Αλεξάνδρα Καζάζου, τη Φωτεινή Μπαξεβάνη κ.ά. Συμπαραγωγή: Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Σάββατο 29 Ιουλίου [Δημοτικό Θέατρο Κολινδρού]
"Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, με τη Μαίρη Βιδάλη, τον Γιάννη Αιβάζη, τη Λουκία Παπαδάκη, την Καλλιόπη Βέττα κ.ά. Παραγωγή: Διάχρονο Θέατρο

Κυριακή 30 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Ζορμπάς" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Ταμίλη Κουλίεβα, τη Ναταλία Δραγούμη, τον Τάκη Παπαματθαίου κ.ά. Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη.

Κυριακή 6 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Γιάννη Μπέζο, τη Ναταλία Τσαλίκη, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη κ.ά. Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη.

Παρασκευή 11 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Επτά επί Θήβας"του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Γιώργο Καύκα, την Κλειώ Δανάη Οθωναίου, την Ιώβη Φραγκάτου κ.ά. Παραγωγή: Κ.Θ.Β.Ε.

Κυριακή 13 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Ο μαγικός αυλός", σε κείμενο Κάρμεν Ρουγγέρη και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνας Κουλουμπή, με την Αθηνά Δημητρακοπούλου, τον Ανδρά Καραούλη, τον Ιωάννη Κοντέλη, την Εστέλλα Κοπάνου κ.ά.

Σάββατο 19, Κυριακή 20 και Δευτέρα 21 Αυγούστου [Αρχαία Λείβηθρα]
"Όταν ο Πάνας συνάντησε τον Μορφέα", σε σκηνοθεσία Χάρη Αμανατίδη, από το Θέατρο Πήγασος.

Κυριακή 20 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Βάκχες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με την Ανέζα Παπαδοπούλου, τη Μαρία Πρωτόπαππα, τον Αργύρη Πανταζάρα, τον Χρήστο Στέργιογλου κ.ά. Παραγωγή: Θεσσαλικό Θέατρο

Τετάρτη 23 Αυγούστου [Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου]
"Ορεστειάδα του Έβρου", σε σκηνοθεσία Γιώτας Φλύρη, από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού
Συλλόγου Πέλλας.

Κυριακή 27 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου, τη Λένα Παπαληγούρα κ.ά.


http://festivalolympou.gr/el/


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: