Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017 στο Ναύπλιο

Leave a Comment
(29-5-2017)

Οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνουν για τρίτη χρονιά το "Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής".
Εννέα ομάδες παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους, με έργα της επιλογής τους, στο Ναύπλιο από τη 1 έως τις 6 Ιουνίου 2017.

Θα παρουσιαστούν οι παραγωγές:

Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 18:30 [ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ]
"Κύκνειο άσμα γυναικών" (διασκευή του έργου "Δυο γυναίκες χορεύουν" του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ), από τη θεατρικό ομάδα Incompatible.

H ομάδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στο πλαίσιο του μαθήματος Σκηνοθεσία ΙΙΙ και παρουσίασε την παράσταση "Τρούμπα: Γυναίκες ενός κατώτερου Θεού" στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Θέατρο Τριανόν.


Πέμπτη 1 Ιουνίου, στις 21:00 [ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ]
"Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, από την ομάδα Mementaλ Theatre Group.

Η ομάδα Mementaλ Theatre Group συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής και τον Ιούνιο του 2017 θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την παράσταση "Άκου μικρέ" που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων που οργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 21:00 [ΦΟΥΓΑΡΟ]
"Οιδίπους", από το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης

Το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 με αφορμή το μάθημα της Θεατρικής Παραγωγής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για δεύτερη χρονιά φέτος το Θέατρο Πλαστελίνης συνεχίζει το καλλιτεχνικό του εγχείρημα με το έργο "Οιδίπους", που βασίζεται στον μύθο του Οιδίποδα σε διασκευή και σκηνοθεσία του φοιτητή Σίμου Τζίτζη.


Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 21:00 [ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ]
"Μα τι παράξενα, τι περίεργο, τι μυστήριο!" (βασισμένο στο έργο "Η φαλακρή τραγουδίστρια" του Ευγενιου Ιονέσκο), από τη θεατρική ομάδα RuMaNi.

Η θεατρική ομάδα RuMaNi δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 από τρεις φοιτήτριες του προγράμματος Erasmus, από την Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Η δουλειά της ομάδας στοχεύει στη δράση-αντίδραση με λεκτικά και μη λεκτικά χαρακτηριστικά επικοινωνίας. Ο βασικός της στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καθημερινής επικοινωνίας.


Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 21:00 [ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΗΔΑ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ]
"homines" (βασισμένο στο τέταρτο βιβλίο της "Αινειάδας" του Βιργίλιου), από τη θεατρική ομάδα Herooj.

Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας Herooj ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Θέατρο Τριανόν με την παράσταση "Amphithalia".

Δευτέρα 5 Ιουνίου, στις 18:30 [ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΡΟΛΟΙ]
"Ίσως να είμαι η Ηλέκτρα", από τη θεατρική ομάδα Kαssιόπη.

Η ομάδα «Καssιόπη» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή. Το όνομά της προήλθε από τον αστερισμό Κασσιόπη, ο οποίος αποτελείται από τα πέντε φωτεινότερα άστρα, την Ανδρομέδα, την Σαύρα, την Περσέα, την Κηφέα και την Καμηλοπάρδαλη, τα οποία συμβολίζουν ένα ανοιχτό Μ ή 3. Έτσι και στην παράσταση πρωταγωνιστούν τρεις γυναικείες μορφές που μοιάζουν με το 3 της Κασσιόπης. Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα (Ευριπίδης, Σοφοκλής, Ευγένιος Ο’ Νηλ, Ζυράννα Ζατέλη, Σύλβια Πλαθ κ.ά.)


Τρίτη 6 Ιουνίου, στις 18:30 [ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ]
"Chicago" των Bob Fosse και Fred Ebb, από τη θεατρική ομάδα Diciassette

Βασισμένο στις πρωτότυπες χορογραφίες του Bob Fosse, την μουσική του John Kander , στους αγγλικούς στίχους του Fred Ebb και απόδοση ελληνικών διαλόγων της Σταυριάννας Στάθη.


Δευτέρα 5 Ιουνίου, στις 21:00 [ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ]
"Ρινόκερος", από τη θεατρική ομάδα loop.
Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή.


Τρίτη 6 Ιουνίου, στις 18:30 [ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ ΤΡΕΝΟΥ Ο.Σ.Ε.]
"Βαλπούργια νύχτα", από τη θεατρική ομάδα VinoVeritas.
Πρόκειται για μια διασκευή του έργου Βάκχες του Ευριπίδη.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: