Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους

Leave a Comment
Παραστάσεις από Πολωνία, Σλοβενία, Ισραήλ, Ισπανία και Ελλάδα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους(26-5-2017)

Το Φεστιβάλ Δάσους -όπως έχει ανεξήγητα ονομαστεί τα τελευταία χρόνια ο κύκλος των ασύνδετων μεταξύ τους παραστάσεων που φιλοξενούνται στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης,
κάνοντας μια ακόμη στάση στην καλοκαιρινή περιοδεία τους- αποκτά επιτέλους έναν πιο ουσιαστικό διεθνή φεστιβαλικό χαρακτήρα, με αποκλειστική παρουσίαση θεατρικών παραγωγών, ώστε να δικαιολογεί σε κάποιον βαθμό τον τίτλο του.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους και φιλοξενεί επτά παραστάσεις από την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και το Ισραήλ καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 14 Ιουλίου 2017 στο Θέατρο Δάσους, αλλά και στις κλιματιζόμενες αίθουσες του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και του Βασιλικού Θεάτρου.

Το πρόγραμμα:

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου 2017
"Ρόουζ Μπερντ" του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν, από το Σλοβενικό Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε (Slovensko Ljudsko Gledališče Celje)

Σκηνοθεσία: Mateja Koležnik
Παίζουν: Branko Završan, Liza Marija Grašič, Andrej Murenc, Lučka Počkaj, Igor Žužek, Aljoša Koltak, David Čeh, Barbara Medvešček, Manca Ogorevc, Tanja Potočnik, Igor Sancin, Damjan M. Trbovc

(Με ελληνικούς και  αγγλικούς υπέρτιτλους)


ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
"Αllegro ma non troppo (ή ...αν η αγάπη είναι τυφλή...γιατί μας κοιτάζει;)" από το Ζero en conducta theatro
(Ισπανία)

Η παράσταση αναδείχθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Σόφιας και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη. Με κούκλες, εμψύχωση αντικειμένων αλλά και τη χρήση σωματικού θεάτρου οι δύο πρωταγωνιστές συνθέτουν με δεξιοτεχνία ένα ζωντανό μνημείο του έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις, από το οποίο δε λείπει το χιούμορ αλλά ούτε και η συγκίνηση.

Συγγραφέας: Jose Antonio Puchades (Putxa)
Δραματοποίηση: Julieta Gascón, Putxa
Σκηνοθεσία: Putxa
Μουσική: Arnaud Spicq
Παίζουν: Putxa, Julieta Gascón


ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017
"Τρικυμία" (βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ), σε σκηνοθεσία Alexander Morfov, από το  Εθνικό Θέατρο "Ίων Λούκα Καρατζιάλε" (Teatrul National IL Caragiale) της Ρουμανίας.
Η παράσταση σηματοδοτεί την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη του Alexander Morfov, του σημαντικού βούλγαρου σκηνοθέτη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πρόσπερο, ο καταξιωμένος σαιξπηρικός ηθοποιός και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου του Βουκουρεστίου, Ίων Καραμήτρου.

Σκηνοθεσία-Μουσική επένδυση: Alexander Morfov
Παίζουν: Ion Caramitru, Alexandra Sălceanu, Mihai Călin, Istvan Teglas, Alexandru Călin, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Andrei FInţi, Vitalie Bichir, Marcelo S. Cobzariu, Mihai Calotă, Alexandra Poiană, Eduard Cârlan, Mădălin Mandin, Ionuţ Toader, Axel Moustache, Eduard Adam.

(Με ελληνικούς υπέρτιτλους)


ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017
"Plastic Heroes" του Ariel Doron, παράσταση εμψύχωσης αντικειμένων από το Hanut 31 Theatre (Ισραήλ)
Δημιουργία-εκτέλεση: Ariel Doron.


ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Δευτέρα 10, Τρίτη 11 και Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017
"Medeas on Getting Across", από το Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι (Πολωνία)

Με αφορμή το ομώνυμο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, ο Jarosław Fret και το Teatr Zar συνθέτουν μια σύγχρονη και επίκαιρη προσέγγιση του πανάρχαιου μύθου σε μια παράσταση–work in progress που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Πολωνίας.

Μουσική δραματουργία-εγκατάσταση-σκηνοθεσία: Jarosław Fret, Simona Sala
Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης
Performers/Μουσικοί: Davit Baroyan, Jarosław Fret, Aleksandra Kotecka, Selda Őztűrk, Simona Sala, Orest Sharak, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski.


ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017
"Armine, Sister" από το Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι (Πολωνία)
Μια παράσταση σταθμός στη σύγχρονη πορεία του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι. Έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μια μυσταγωγία που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον θεατή.

Ηθοποιοί/Μουσικοί: Davit Baroyan, Ditte Berkeley, Przemysław Błaszczak, Alessandro Curti, Jarosław Fret, Murat Içlinalça, Dengbesz Kazo, Aram Kerovpyan, Vahan Kerovpyan, Kamila Klamut, Aleksandra Kotecka, Simona Sala, Orest Sharak, Mahsa Vahdat, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski.


ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017
"Κύκλωπας" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.
Παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Μέσα από τον ψυχισμό, τα εκφραστικά μέσα, το σώμα της γυναίκας. Και αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο, ανάμεσα στο σπλάτερ και την κωμωδία. 

Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μοσχούρη, Αμαλία Νίνου, Μυρτώ Πανάγου, Ελένη Τσιμπρικίδου.


Παράλληλες Δραστηριότητες
Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια από εκπροσώπους των προσκεκλημένων θιάσων. Εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν ο Γιάροσλαβ Φρετ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι στην Πολωνία και σκηνοθέτης, ο Αριέλ Ντορόν, ηθοποιός και σκηνοθέτης από το Ισραήλ και οι Putxa και Julieta Gascón από τον θίασο Zero en Conducta Teatro της Ισπανίας.

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με το κοινό για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Φεστιβάλ και τις προοπτικές του, (Πάνω Φουαγιέ Βασιλικού Θεάτρου).




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: