Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Skrow Theater: καλλιτεχνικός προγραμματισμός περιόδου 2016-2017

Leave a Comment
Θέατρο για εφήβους στο Skrow Theater

(6-9-2016)

Ο προγραμματισμός του Skrow Theater, για τη θεατρική περίοδο 2016-2017, περιλαμβάνει 4 νέες παραγωγές, μια επανάληψη επιτυχημένης περσινής παράστασης, μια παραγωγή θεάτρου για παιδιά και μια για εφηβικό κοινό.

από 30 Σεπτεμβρίου 2016
"Ορλάντο"  της Βιρτζίνια Γουλφ, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη.
Ένα πλάσμα, χωρίς τους συνηθισμένους ανθρώπινους περιορισμούς του γήρατος και του θανάτου, ξεκινά τη ζωή του ως άγγλος ευγενής κατά την Ελισαβετιανή εποχή και φτάνει ως χειραφετημένη γυναίκα στον 20ο αιώνα. Η παράσταση τοποθετεί την Ορλάντο σε ενεστώτα χρόνο, στο "εδώ" και στο "τώρα" λίγο πριν το τέλος της. Σε μια οριακή στιγμή σαν αυτή, μας αφηγείται τις κορυφαίες εποχές της ζωής της σε μια ύστατη προσπάθεια για ανθρώπινη επαφή.
Παίζει η Αμαλία Καβάλη.

από 3 Οκτωβρίου 2016
"Γκιακ" του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη.
Η συλλογή διηγημάτων "Γκιακ" —που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα αρβανίτικα— του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά.
Παίζουν: Στέλιος Ιακωβίδης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Εύη Σαουλίδου, Σωτήρης Τσακομίδης.

από 22 Νοεμβρίου 2016
"Ο κατάθλας" της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή.
Η ωμή σκέψη ενός καταθλιπτικού που μετράει κάθε βράδυ ευλαβικά τα κρόσια της κουβέρτας για να μπορέσει να κοιμηθεί.
Παίζει ο Κώστας Κορωναίος.

από 11 Ιανουαρίου 2017
"Ο ντέτεκτιβ" του Δημήτρη Χατζή, σε σκηνοθεσία Μάνου Στεφανάκη.
Μέσα στην ασφυκτική κανονικότητα μιας μικρής ελληνικής κωμόπολης, όπου τίποτα ποτέ δε συμβαίνει, ο Θοδωράκης, "ο επιλεγόμενος ντέτεκτιβ", αριστούχος γυμνασίου και λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων, περιμένει το διορισμό του σε θέση γραφέως στα γραφεία της Επαρχίας. Ο διορισμός δεν έρχεται κι ο Θοδωράκης, αργά μα σταθερά, βουλιάζει στο τέλμα της απραξίας. Ένας μυστηριώδης θάνατος τον συγκλονίζει. Η διαλεύκανσή του γίνεται σκοπός της ζωής του. Γίνεται η σπίθα που κρατά ζωντανή την ιδέα της εξαιρετικότητας για το άτομό του, της επικράτησης και της γενικής αναγνώρισης.
Παίζουν: Γιάννης Ιωάννου, Γιούλη Καρναχωρίτη, Ιφιγένεια Μακρή.

από 27 Φεβρουαρίου 2017
"Enter Sandman" (παράσταση βασισμένη στη νουβέλα "Ο Ζάντμαν" του E. T. A. Hoffmann), σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση.
Μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, αλχημεία, ρομπότ, τρόμο και αστέρευτο χιούμορ που επηρέασε ακόμα και την ψυχαναλυτική θεωρία του Φρόυντ.
Παίζουν: Βασίλης Λιάκος, Στέλιος Ιακωβίδης, Σοφιάννα Θεοφάννους, Κατερίνα Μαούτσου, Μάιρα Μηλολιδάκη, Γιάννης Φίλιας, Πάνος Κούγιας.


ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

από 6 Νοεμβρίου 2016
"Ο ανύπαρκτος ιππότης" (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιταλό Καλβινο), από την ομάδα Ντουθ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν.
Η ομάδα Ντουθ ζωντανεύει την ιστορία του ανύπαρκτου ιππότη. Μια ιστορία με μαγικά πλάσματα, ιππότες, βασιλιάδες, ξύλινα άλογα, σπαθιά, σημαίες και παιδικά παιχνίδια που μιλάει για την ταυτότητα, τον ιπποτισμό και τη δύναμη της θέλησης.
Παίζουν: Ρωμανός Καλοκύρης , Προμηθέας Nerattini Δοκιμάκης, Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη.
Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Τάσαινας.


ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

από 12 Νοεμβρίου 2016
"Ασυνόδευτο" του Αντρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη και Βασίλη Μαυρογεωργίου.
Δύο αδέλφια αποφασίζουν να κρύψουν στο σπίτι τους, κρυφά από τους γονείς τους, ένα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο που βρήκαν στον δρόμο. Η απόφαση των δύο αδελφών να δώσει στέγη σε έναν που αυτά τα παιδιά ο νόμος ορίζει ως "ασυνόδευτους ανηλίκους", θα αλλάξει τη ζωή τους, το πώς βλέπουν τον κόσμο και τη χώρα τους.


Skrow Theater (Αρχελάου 5, Παγκράτι, Αθήνα, τηλ. 210 7235842)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: