Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

2ο Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων Χ.Α.Ν.Θ. στο Θέατρο Αυλαία

Leave a Comment
Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στο Θέατρο Αυλαία
(10-9-2016)

Για δεύτερη χρονιά οι Θεατρικές Ομάδες Ενηλίκων της Χ.Α.Ν.Θ. παρουσιάζουν τη δημιουργική τους δουλειά, στο Θέατρο Αυλαία από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι θεατρικές ομάδες της Χ.Α.Ν.Θ. απαριθμούν περίπου εκατό ερασιτέχνες ηθοποιούς. Μέσα από τη θεατρική διαδικασία τα μέλη των ομάδων ασχολούνται με χορό και κίνηση, αυτοσχεδιασμούς, ορθοφωνία, θεατρικό τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, υποκριτική, σύγχρονες και κλασικές τεχνικές θεάτρου.

Στο 2ο Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων Χ.Α.Ν.Θ. θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις:

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 21:00
"Με βελόνα και κλωστή", σε διασκευή και σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.
Το έργο διαδραματίζεται σε ένα ραφτάδικο όπου εργάτριες, σιδερωτές και ιδιοκτήτες συνυπάρχουν βιώνοντας την καθημερινότητα μέσα από στιγμές συγκίνησης, χαράς, γέλιου και πίκρας. Ένα έργο βαθιά πολιτικό και ανθρώπινο.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00
"Χαμός στον έκτο", σε διασκευή και σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.
Μια διασκευή του έργου του Αλφρέντ Ζερύ, "Το έκτο πάτωμα". Γαλλία, δεκαετία του ΄30. Μια συνοικία κοντά στην Μονμάρτη. Εικοσιένας ήρωες προσπαθούν, σε μια καλλιτεχνική φτωχική συνοικία, μέσα στην κρίση να αγαπήσουν, να αγαπηθούν, να γίνουν αποδεκτοί, να ερωτευτούν, να ονειρευτούν. Με αρωγό την υπερβολή, το κουτσομπολιό, το γέλιο και τον αυτοσαρκασμό καταφέρνουν να επιβιώσουν, να συνδεθούν και τέλος να συμβιώσουν στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00
"Οι κατηγορούμενοι", σε διασκευή και σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.
Δεκατρείς άνθρωποι παγιδευμένοι μέσα σε μια έπαυλη. Κάποιος έχει σκοτώσει. Κάποιος έχει σκοτωθεί. Όλοι είναι ύποπτοι. Όλοι έχουν κίνητρο. Όμως ο δολοφόνος βρίσκεται πολύ καλά κρυμμένος. Βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τα ελαττώματά τους, πίσω από τις αδυναμίες τους, πίσω από τα ψέματα τους. Η αλήθεια του καθένα πύρινη, ξεσκεπάζει την αλήθεια του άλλου...

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γεώργιος Δερνίκας, Τάσος Παπαδόπουλος.


Θέατρο Αυλαία (Κτήριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
Εισιτήρια: 6€



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: