Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Το Battlefield του Πήτερ Μπρουκ στην Αθήνα

Leave a Comment
Ο Πήτερ Μπρουκ επιστρέψει στο Μαχαμπαράτα
(20-9-2016)

"Γιατί το Θέατρο αντιγράφει τη ζωή. Συγχρόνως όμως το Θέατρο εντοπίζει τη ζωή. Την εντοπίζει με πολλούς τρόπους"
Πήτερ Μπρουκ 

Ο βρετανός σκηνοθέτης Πήτερ Μπρουκ επαναπροσεγγίζει το μεγάλο αρχαίο ινδικό έπος "Μαχαμπαράτα", τριάντα χρόνια μετά τη θρυλική παράσταση του, που θριάμβευσε διεθνώς και σφράγισε την ιστορία του σύγχρονου θεάτρου και παρουσιάζει το "Battlefield".

Φωτεινή, απλή και ταυτόχρονα μαγική, η νέα παραγωγή του ζωντανού θρύλου του θεάτρου, αφηγείται μια δυνατή ιστορία που μιλάει για την αναζήτηση της λογικής σ’ έναν διαμελισμένο κόσμο.
"Η καταστροφή δεν πλησιάζει ποτέ με ένα όπλο στο χέρι. Έρχεται ύπουλα, στα νύχια των ποδιών, κάνοντάς μας να βλέπουμε κακό στο καλό και καλό στο κακό", σημειώνει o Μπρούκ.

To "Battlefield" αντλεί την έμπνευσή του από ένα μέρος της "Μαχαμπαράτα", στο οποίο η οικογένεια Μπαράτα κατακερματίζεται από τον πόλεμο και έρχεται αντιμέτωπη με τις φρικαλεότητες που έχει βιώσει. Μια παραβολή της εποχής που ζούμε, το "Battlefield" είναι διαχρονικό και σύγχρονο και θέτει το ερώτημα πώς μπορούμε να βρούμε την εσωτερική γαλήνη σ’ έναν κόσμο που σπαράσσεται από συγκρούσεις, θανάτους, καταστροφές.

O Πήτερ Μπρουκ επεξεργάστηκε το κείμενο, εκ νέου με τους σταθερούς συνεργάτες του Jean-Claude Carrière και Marie-Hélène Estienne.

Το "Battlefield" είναι μία παραγωγή των: Αττική Πολιτιστική Εταιρεία (Αθήνα), Bouffes du Nοrd (Παρίσι), Young Vic (Λονδίνο), Les Théâtres de la ville de Luxembourg, PARCO Co. Ltd / (Tόκιο), Grotowski Institute, Singapore Repertory Theater, Théâtre de Liège.

Διασκευή: Peter Brook, Marie-Hélène Estienne
Σκηνοθεσία: Peter Brook
Κοστούμια: Oria Puppo
Φωτισμοί: Philippe Vialatte
Ζωντανή μουσική: Toshi Tsuchitori

Παίζουν: Carole Karemera, Jared McNeill, Ery Nzaramba, Sean O’Callaghan.

Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 212 2540300)
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 21:00, Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 21:00, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 18:00 και 21:00, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 στις 21:00

Εισιτήρια: 50 €, 40 €, 30 €, 20 €, 15 €, 10 €.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: