Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικός χειμώνας 2016-2017: 15+1 παραστάσεις για παιδιά και νέους

Leave a Comment
(11-9-2016)

Οι Σκηνοβασίες επιλέγουν 15+1 παραστάσεις αθηναϊκών σκηνών, που θα ταξιδέψουν τους μικρούς (αλλά και τους μεγαλύτερους θεατές) στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.


Η ομάδα νεανικού θεάτρου "Συντεχνία του γέλιου" μπαίνει αισίως στον έκτο χρόνο θεατρικής δημιουργίας και παρουσιάζει σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, το έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ "Ο Βάσος και η Βιβή", αλλά και την επιτυχία της περσινής χρονιάς "Είστε και φαίνεστε". Και οι δύο παραστάσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τον "Ευτυχισμένο πρίγκιπα" του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη. Μια ιστορία που επεξεργάζεται με φαντασία και τρυφερότητα, τα θέματα της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Η παράσταση "Δεν είμαι φλαμίνγκο" του δημοσιογράφου και συγγραφέα Πέτρου Κουμπλή έρχεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104. Το έργο παρακολουθεί τις προσπάθειες μια μικρής στρουθοκάμηλου να ενταχθεί στην παρέα των όμορφων φλαμίνγκο.

Δύο παραστάσεις για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια, ετοιμάζει η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιαστούν "Οι άθλοι του Ηρακλή", ενώ στο Θέατρο Κιβωτός ο "Μαγικός αυλός" του Μότσαρτ.

Η διεθνής ομάδα Ηippo μεταφέρει στη σκηνή το κλασικό παραμύθι "Ωραία Κοιμωμένη", σε διασκευή Καλλιόπης Φύκαρη με τίτλο "Ωραία Κοιμωμένη²", στο Θέατρο 104. Η παράσταση έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Tο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζει στην ανακαινισμένη σκηνή της οδού Φρυνίχου, την αυθεντική ιστορία του Κόναν Ντόϋλ "Ο Σέρλοκ Χολμς και το γαλάζιο ρουμπίνι", σε νέα θεατρική διασκευή από την Άνδρη Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη.

Η ομάδα Κοπέρνικος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το επιτυχημένο ταξίδι της στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας–Θεάτρου "Το Τρένο στο Ρουφ" με την παράσταση "Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες". Οι δύο καλύτεροι μάγειρες της αυλής του παλατιού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα για τον πρίγκηπα, που ξαφνικά σταματά να τρώει και να μιλάει.

Ο βασιλιάς Οράτιος, ο υπηρέτης του ο Πρόκας, η πριγκίπισσα Ρόζα, ο ονειροπόλος Έντυ, ο τσιγγάνος Αμίρ και οι κάτοικοι της Γκριζούπολης, μαζί με τους μελωδικούς ήχους και τα τραγούδια δημιουργούν την ιστορία και την ατμόσφαιρα του μουσικού παραμυθιού της Μαριβίτας Γραμματικάκη "Το μαγικό βιολί", που ανεβαίνει στο θέατρο Χώρα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κωνσταντακόπουλου. 

Ο Ηλίας Καρελλάς και ο θίασoς του συστήνουν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το έργο του γερμανού συγγραφέα Ulrich Hub, "Στην κιβωτό στις οκτώ". Ο συγγραφέας αφηγείται με σύγχρονη ματιά τον βιβλικό κατακλυσμό του Νώε, στήνοντας μια ευφυέστατη περιπέτεια με πολύ γέλιο, πολλά ερωτήματα, πολλή μουσική, πολύ νερό, πολλά ζώα, μια κιβωτό, ένα εισιτήριο για δυο, και ένα ραντεβού ακριβώς στις οκτώ. Τη μουσική της παράστασης υπογράφουν οι Burger Project. (Θέατρο Κάππα)

Το μυθιστόρημα του Jonathan Swift "Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ" μεταφέρεται στο σήμερα από τον Δημήτρη Μπογδάνο και μεταμορφώνεται στο "Τα ταξίδια των Γκιουλ-Ιβέρ". Η μικρή φοβισμένη Γκιουλ, παρέα με το alter ego της, τη ζωηρή Ιβέρ, θα ξεκινήσουν μία απρόβλεπτη ταξιδιωτική περιπέτεια αποφασίζοντας ότι τα μάτια δεν βλέπουν τον κόσμο. Δημιουργούν τον κόσμο. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Παιδική Σκηνή "Μαριάννα Τόλη" παρουσιάζει στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, το έργο "Ο μικρός πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Ένα μιούζικαλ-υπερπαραγωγή που εκτυλίσσεται σε ένα παραμυθένιο και μαγευτικό πλανητικό σύμπαν, γεμάτο εκπλήξεις, συγκίνηση, γέλιο και τραγούδια. 

Στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ θα ανέβει το έργο του Αλέξανδρου Δουμά "Οι τρεις σωματοφύλακες", σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Έντεκα ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους πάμπολλους ρόλους του έργου μέσα σε μια καταιγιστική δράση, όπου προέχει η συντροφικότητα, σαν κύριο μοτίβο του έργου.

Η παράσταση "Μήλα, ζάχαρη, κανέλλα" —που φιλοξενείται για ένατη χρονιά στο Θέατρο Φούρνος— απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 5,5 ετών. Ένα διαδραστικό δρώμενο με δύο ηθοποιούς και κούκλες που μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Το Tσίρκο Cachivache παρουσιάζει την παράσταση "Το όνειρο της Μόλυ" στο Θέατρο Παλλάς. Η Μόλυ είναι ένα ορφανό κοριτσάκι που έχει ένα όνειρο, να παίξει στο τσίρκο. Όταν ο μοχθηρός διευθυντής του ορφανοτροφείου –όπου ζει– την τιμωρεί, η Μόλυ αποφασίζει να το σκάσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Το πρώτο βράδυ που θα περάσει μακριά από το ορφανοτροφείο, θα δει ένα απίθανο όνειρο. Ένα ολόκληρο τσίρκο με ζογκλέρ, ακροβάτες, κορίτσια λάστιχο, κλόουν και μια τρελή μπάντα την παίρνει μαζί του, καθώς ένας παλιάτσος της εξηγεί ότι το τσίρκο είναι ένας τρόπος να γιορτάζεις τη ζωή και πως ό,τι επιθυμούμε από την καρδιά μας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: