Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ruined: επιβίωση σε συνθήκες αγριότητας

Leave a Comment
Ruined: επιβίωση σε συνθήκες αγριότητας
Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (2009) θεατρικό έργο της Λυν Νόττατζ "Ruined" γράφτηκε μετά την επίσκεψη της συγγραφέως στην Ουγκάντα, και αναφέρεται σε μια γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στον εμφύλιο, διατηρώντας ένα μπαρ στο οποίο εργάζονται ως πόρνες γυναίκες-θύματα ομαδικών βιασμών.

Το θεατρικό κείμενο — που δημιουργήθηκε από υλικό συνεντεύξεων και προσωπικών μαρτυριών— απεικονίζει τη βία και τη βαρβαρότητα που κατακλύζει τη χώρα, έπειτα από πολεμικές συρράξεις δεκαετιών.

"Ruined" της Λυν Νόττατζ, σε σκηνοθεσία Dennis Hilton-Reid και Γιούλας Μπούνταλη.

Μέσα από το χιούμορ, συνδυάζοντας τη φόρμα του θεάτρου-ντοκουμέντο, με συνοδεία ζωντανής μουσικής αλλά και πρωτότυπων βιντεοπροβολών, η παράσταση μιλά για όλους αυτούς που, είτε για λίγο είτε για πολύ, ενσωματώνονται στην κοινωνία μας χωρίς οι υπόλοιποι να γνωρίζουν τα οδυνηρά τους βιώματα. Οι ηθοποιοί της παράστασης, αμερικανικής, αφρικανικής και ελληνικής καταγωγής, αφηγούνται τις ιστορίες ανθρώπων που αγωνίζονται να ζήσουν σε συνθήκες απίστευτης αγριότητας.

Μετάφραση: Γιούλα Μπούνταλη, Γιάννης Βογιατζής
Σχεδιασμών φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Σκηνογραφία: Αλίκη Κούβακα
Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη
Κίνηση: Ευγενία Δελιαλή
Μουσική: The Boy
Video: Σύλλας Τζουμέρκας
Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Παίζουν: Caitlin Tyson, Darius Journigan, Kevis Hillocks, Khiry Walker, Kemiyondo Coutinho, Niara Sena, Ερρίκος Μηλιάρης, Μιχάλης Γεωργίου, Γιούλα Μπούνταλη.

*Η παράσταση είναι στα αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2016
Πειραιώς 260, Κτήριο Δ
Κυριακή 10 και Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 21:00
Εισιτήρια: 20, 10 (φοιτητικό), 5 (ανέργων, ΑμεΑ)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: