Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Βραδιές Θεάτρου στην Αίγινα

Leave a Comment
Θέατρο στην αυλή του λαογραφικού μουσείου Αίγινας
Η Περιφέρεια Αττικής και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας διοργανώνουν το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας από την Παρασκευή 22 Ιουλίου έως το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.
Το Φεστιβάλ οραματίστηκε και οργάνωσε για πρώτη φορά στην Αίγινα το 2011, η ηθοποιός Άννα Γεραλή.

Το φετινό πρόγραμμα:

Παρασκευή 22 Ιουλίου
"Ο συμβολαιογράφος" του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, με την Υρώ Μανέ.
Ένας βαθιά συγκινητικός μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο.

Σάββατο 23 Ιουλίου
"Λωξάνδρα" της Μαρίας Ιορδανίδου, σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Άννας Βαγενά.
Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας, με επίκεντρο τον ελληνισμό της Πόλης από το 1870 έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τετάρτη 27 Ιουλίου
"Πιτσιμπούργκο" της Σώτης Τριανταφύλλου, σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη, με τον Στράτο Σωπύλη και την Αρκαδία Ψάλτη. 
Μέσα από την αλληλογραφία της Ελέγκως και του ξενιτεμένου Δημοσθένη, ξεδιπλώνεται η ζωή στο νησί της Χίου, αμέσως μετά την απελευθέρωση του από τους Τούρκους. Φτώχεια, πείνα, μπάρκα, προσφυγιά, αρρώστιες, μα και τηλέφωνα και κινηματόγραφος.

Παρασκευή 29 Ιουλίου
"Μεταξύ συρμού και αποβάθρας", σε ιδέα κι ερμηνεία Δέσποινας Γιαννούλη και Βαγγέλη Πιτσιλού.
Μια παράσταση για αιώνια θέματα που μας συνδέουν, όπως ο έρωτας και η μοναξιά και για αιώνια θέματα που μας χωρίζουν, όπως ο έρωτας και η μοναξιά.

Σάββατο 30 Ιουλίου
"Το μήλο" των Γίωργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τον Κώστα Βουτσά, τον Γιώργο Κωσταντίνου, τη Ναταλία Δραγούμη, τον Αντώνη Λουδάρο.
Μια κωμωδία με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών.

Κυριακή 31 Ιουλίου και Δευτέρα 1 Αυγούστου
"Η φαλακρή τραγουδίστρια" του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη, με τον Λάζαρο Θεοδωρακόπουλο, τη Βίκυ Ίτσιου, τον Γιάννη Κοντό κ.α. 
Μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας, όπου οι πληροφορίες και η ακατάσχετη φλυαρία έχουν καταβάλει τη σκέψη. 

Παρασκευή 5 Αυγούστου
"Ποπ κορν", σε κείμενο και σκηνοθεσία Αγνής Χιώτη, με την Καλή Δάβρη, τον Θάνο Λέκκα, τον Κυριάκο Μαρκάτο.Πώς ο έρωτας αλλάζει τα σχέδια μας; Πώς η φιλία μπορεί να σε κάνει να μετατοπίσεις τους στόχους σου; Τι θα ήμασταν χωρίς την αγάπη; Τελικά ποια επιλογή είναι πιο δύσκολη; Na ζει κανείς ή να μη ζει; Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο νέους κι ένας κομπέρ που τους κάνει άνω κάτω.

Σάββατο 6 Αυγούστου
"Il trovatore" μουσική παράσταση από τη Φανή Παλιούρα.
Η φωνή συναντάει το σώμα και οι χωρίς όρια μεγαλειώδεις πράξεις της όπερας συναντούν την θεατρική αντίσταση. Μια μη ρεαλιστική εκδοχή, η οποία με τη συνοδεία των ήχων ενός πιάνου, θα προσπαθήσει να διακρίνει τα αισθήματα και τα συναισθήματα που δεν θα ειπωθούν ποτέ. 

Κυριακή 7 Αυγούστου
"Η απολογία του Σωκράτη" του Πλάτωνα, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τον Βασίλη Καραμπούλα και τον Γιάννη Κολόι.
Η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλήθηκε από τον Σωκράτη και καταγράφηκε με ακρίβεια από τον παρόντα νεαρό μαθητή του, Πλάτωνα.

Παρασκευή 12 Αυγούστου
"Η απολυμένη" του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, με την Κατερίνα Διδασκάλου.
Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια. Και μια μέρα απολύεται... Όλες οι "πόρτες" κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά, τα καλέσματα ακυρώνονται, οι επώνυμες φίλες "εξαφανίζονται". Η Μαριέτα ολομόναχη, χωρίς στήριξη από πουθενά, αγωνίζεται να επιβιώσει.

Σάββατο 13 Αυγούστου
"Η πόρνη από πάνω" του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη, με την Κατερίνα Διδασκάλου. 
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε.....







Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: