Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικό Μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο

Leave a Comment
Ένα μουσείο για τον συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη
Το Θεατρικό Μουσείο Νάξου "Ιάκωβος Καμπανέλλης" —που στεγάζεται στην περιοχή της Γρόττας, εκεί όπου ο συγγραφέας γεννήθηκε και μεγάλωσε— άνοιξε τις πόρτες του τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και θα υποδέχεται στο εξής όσους επιθυμούν να γνωρίσουν, μέσα από ένα εξαιρετικό αρχείο, τον συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει τον χώρο του γραφείου του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να μελετήσει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.

Το καλλιτεχνικό κι εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου περιλαμβάνει: θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής, εκδηλώσεις λόγου, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α. Την οργάνωση των εργαστηρίων έχει αναλάβει η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.

Το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου λειτουργίας του Μουσείου:

Τετάρτη 24 έως Κυριακή 28 Αυγούστου 2016
"Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής", με τη Χρύσα Σπηλιώτη. (Διάρκεια 15 ώρες)
Μια πρώτη προσέγγιση με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να ανακαλύψει τις δυνατότητές του στη συγγραφή θεατρικού έργου.

Κάθε Τετάρτη, 11:30-13:30
"Γνωρίζω το Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης", με τη Σοφία Πολυκρέτη
Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 έως 10 ετών. Μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, επεξεργαζόμαστε τι είναι Μουσείο και ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του. Στο τέλος της πρώτης περιόδου θα οργανωθεί μια παρουσίαση από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι.

26 Ιουλίου έως 27 Σεπτεμβρίου 2016
"Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες, με αφορμή το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη", με την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.
Γνωριμία με το έργο του Καμπανέλλη. Τεχνικές ανάγνωσης, συζητήσεις και δράσεις πάνω σε θεατρικά έργα του.  Θα γίνει παρουσίαση με τη μορφή θεατρικού αναλογίου στο τέλος της πρώτης περιόδου.

28 Ιουλίου έως 29 Σεπτεμβρίου.
Κάθε Πέμπτη στις 21:00
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος.
Προβολές ταινιών σε σενάριο ή σκηνοθεσία του Ιάκωβου Καμπανέλλη.


Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης (Περιοχή Γρόττα, Χώρα, Νάξος (Δίπλα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης), τηλ. 22850 23619)
Δευτέρα-Σάββατο: 11:00-14:00 και 19:00-22:00
Εισιτήρια: 2€ (κανονικό), 1€ (μειωμένο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: