Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Το Αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show

Leave a Comment
Το Αριστούργημα στο Θέατρο Τ
..."Εγώ είμαι ο Μωχάμετ που φτιάχνει αυτό το έργο, που τινάζει στον αέρα τη δυτική πραγματικότητα. Δείχνει ότι αυτό που ονομάζουμε "δημοκρατία" είναι αυτό που λέμε "αγορά" και η "αγορά" είναι αυτό που λέμε "Θεός" κι ο "Θεός" είναι αυτό που λέμε "ελευθερία" και η "ελευθερία" είναι αυτό που λέμε "ελευθερία της αγοράς" και την "ελευθερία της αγοράς" τη λέμε "κατανάλωση" και την "κατανάλωση" τη λέμε "προσφορά".
Έχω μια "προσφορά" για όλες τις χώρες: Να "πεθάνετε" όλες ή να αποκτήσετε όλες "δημοκρατία"...

Το "Αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show" του δανού θεατρικού συγγραφέα Κριστιάν Λόλλικε, είναι ένα έργο με θέμα την Τέχνη, την Πίστη και την Τρομοκρατία. Ο Λόλλικε τολμά να θίξει επίκαιρα, ευαίσθητα, κοινωνικά θέματα όπως η τρομοκρατία, το προσφυγικό, ο ρατσισμός κι ο εθνικισμός στον 21ο αιώνα.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Το Αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show" του Κριστιάν Λόλλικε, σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει: "Μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο κόσμος άλλαξε και μαζί του άλλαξε και η έννοια της ανθρώπινης απώλειας. Το γεγονός έγινε εικόνα και εισβάλλει σε κάθε σπίτι μετατρέποντας την πραγματικότητα σ’ ένα ψηφιακό συμβάν. Σύμφωνα με τον γερμανό συνθέτη Καρλ Στόκχαουζεν, η πτώση των Δίδυμων Πύργων ήταν το σπουδαιότερο έργο τέχνης. Με αφορμή αυτό, ο Λόλλικε στήνει ένα θραυσματικό κείμενο, όπου τρεις παρουσιαστές ενός ριάλιτι σόου αγωνίζονται να πείσουν το κοινό που τους παρακολουθεί, για το ποιο είναι το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό δημιούργημα. Η πτώση των δίδυμων πύργων στην Αμερική, η γενοκτονία στην Ρουάντα ή η σφαγή στο Μπελσάν της Ρωσίας; Το έργο καταδεικνύει και καυτηριάζει την απόσταση ασφαλείας του δυτικού κόσμου ανάμεσα στην αλληλεγγύη των καλών προθέσεων και την επιδερμική, σχεδόν ελιτίστικη αντίληψη του προβλήματος. Ο πόνος και η τραγωδία δημοπρατούνται στον βωμό της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης. Στον 21ο αιώνα ο θάνατος είναι θέμα γεωγραφίας".

Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης
Σκηνική εγκατάσταση: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου
Φωτισμοί: Θάνος Νίκας

Παίζουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κατερίνα Συναπίδου, Δημήτρης Φραγκούλης.

Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 854333)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30, έως 17 Μαΐου 2016
Εισιτήρια: 10, 5 (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: