Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Insomnia Greca: The Christus Mortuus Insomnia (Η Αγρυπνία του Πάθους)

Leave a Comment
ὁ Ἰωσὴφ θεασάμενος, προσῆλθε τῷ Πιλάτῳ καὶ καθικετεύει λέγων·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, τὸν ἐκ βρέφους ὡς ξένον ξενωθέντα ἐν κόσμῳ·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ἵνα κρύψω ἐν τάφῳ, ὃς ὡς ξένος οὐκ ἔχει τὴν κεφαλὴν ποῦ κλῖναι·

[Τροπάριο Μεγάλης Παρασκευής]

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και η δημιουργική ομάδα του BOUΛOUKI PROJECT (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη), ολοκληρώνουν τον κύκλο της τριλογίας "Insomnia Greca" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την "Αγρυπνία του Πάθους (The Christus Mortuus Insomnia)".

Στην τρίτη και τελευταία Αγρυπνία, η έννοια του ξένου που διέτρεξε τις δύο προηγούμενες, παίρνει νέες διαστάσεις μέσα από το ψαλμικό κείμενο κατά το οποίο ο Ιωσήφ ο Αριμαθαίας ζητά από τον Πιλάτο το νεκρό σώμα του Ιησού, λέγοντας: "Δος μοι τούτον τον ξένον".
Οι έννοιες του πάθους, του θανάτου —του κυριολεκτικού αλλά και συμβολικού—, του θρήνου, της ταφής, η σχέση του ανθρώπου με τον άλλο κόσμο, η ξενιτειά του επέκεινα, είναι τα μοτίβα που συνυφαίνουν την αφήγηση της καταληκτικής Αγρυπνίας του κύκλου "Insomnia Greca".

Με τη μορφή in-situ εγκαταστάσεων και performances που αναπτύσσονται σε όλο το εύρος και τα επίπεδα του κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αρθρώνεται το υλικό και αυτής της Αγρυπνίας, ενώ ως είθισται η βραδιά ολοκληρώνεται με μια κοινή τράπεζα στην οποία επισκέπτες και συντελεστές θα συναντηθούν λίγο πριν τα ξημερώματα, στο κατώφλι της Μεγάλης Παρασκευής.

Σύλληψη ιδέας-καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ντέλλας
Δημιουργική ομάδα: Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη
Μουσική σύνθεση–sound design: Αλέξανδρος Κτιστάκης
Επιμέλεια φωτισμού: Παναγιώτης Λαμπής
Βοηθός σκηνοθέτη–video editing: Γκέλυ Πεντεφούντη
Συντονισμός παραγωγής και επικοινωνίας: Γιώργος Κατσώνης
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κωνσταντοπούλου
Promo φωτογραφία-video: Παναγιώτης Λαμπής
Φωτογραφία: Φώτης Πλέγας.

Στις performances και εγκαταστάσεις συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):

Ειρήνη Αμανατίδου, Έβελυν Ασουάντ, Χάρης Αττώνης, Μαρία Γεωργοπούλου, Γεωργία Γρίβα, Αγγελική Δαλαγκελή, Τατού Δέδε, Σπύρος Δέτσικας, Μιχάλης Καλιότσος, Πάολα Καλλιγά, Πάνος Καμμένος, Μαριάννα Καραβά, Στεφανία Καραγιάννη, Μάνος Καρατζογιάννης, Μαρία Κοσκινά, Μυρτώ Κουλουρίδη, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Σάντρα Λειβαδάρα, Ρίτα Λυτού, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Σταύρος Μαρκουλάκης, Τία Μενούτη, Σοφία Μουτίδου, Μαριάννα Μπάρτζου, Ηλιάνα Μπαφέρου, Πέτρος Μπότσος, Κωνσταντίνος Ντομουχτσής, Ζωή Ξανθοπούλου, Μαίρη Ξένου, Φανή Παναγιωτίδου, Χρήστος Ροζάκης, Δέσποινα Σαραφίδου, Αρίστη Σπύρου, Λίνα Σταυροπούλου, Στεφανία Σταυροπούλου, Αργυρώ Ταμβάκου, Βάλια Φιλιάγκου, Τάσος Φοής.

Παραγωγή: BOUΛOUKI PROJECT
Συμπαραγωγή: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς, τηλ. 210 4143310)
28 προς 29 Απριλίου 2016, από τις 24:00 έως τις 04:00 (ξημερώνοντας Μεγάλη Παρασκευή)
Εισιτήρια: 10 (γενική είσοδος)


[Ο θεατής μπορεί να έρθει όποια ώρα θέλει, να συμμετάσχει όπου θέλει, να φύγει και να επιστρέφει όσες φορές θέλει. Με την είσοδό του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραλαμβάνει τον χάρτη που τον καθοδηγεί για τα τεκταινόμενα, από τους υπόγειους χώρους έως το θόλο του θεάτρου]






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: