Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τελευταίες παραστάσεις έως την Κυριακή των Βαΐων

Leave a Comment
Η Κυριακή των Βαΐων (24 Απριλίου 2016) πλησιάζει και φέρνει μαζί της την αυλαία για τις περισσότερες παραστάσεις της χειμερινής θεατρικής περιόδου.
Οι Σκηνοβασίες επιλέγουν και προτείνουν παραστάσεις για θεατρικές εξόδους, λίγο πριν το Πάσχα.

ΑΘΗΝΑ

Στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα θα παρουσιάζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων η μαύρη κωμωδία του Τζο Όρτον, "Διασκεδάζοντας με τον κύριο Σλόουν", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, αλλά και το "10" του Μ. Καραγάτση, σε μονολογική μορφή, με τον Γιώργο Νινιό (έως 21/4)

Στο Εμπορικόν ολοκληρώνει τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων του ο "Γυάλινος κόσμος" του Τενεσί Ουίλλιαμς, με τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Θέμιδα Μπαζάκα, ενώ στο Επί Κολωνώ θα παίζεται για λίγες παραστάσεις ακόμη, η "Αγαπητή Ελένα" της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια. Και οι δύο παραστάσεις σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Ξεχώρισαν —για δεύτερη χρονιά— τα "Παράσιτα" της Βίβιεν Φράντσμαν, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (έως 19/4), όπως επίσης και η —βασισμένη στο λαϊκό ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδοπούλου "Τυμφρηστός"— παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου και της Θεοδώρας Καπράλου "Η ωραία του Πέραν" (έως 26/4)

Μέχρι την Κυριακή των Βαΐών —και λίγο πριν ταξιδέψει σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα— θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Βασιλάκου η "Δεσποινίδα Τζούλια" του Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Ο λιθουανός σκηνοθέτης Όσκαρας Κορσουνόβας εμπνέεται από την ερμηνεία του Γιαν Κοτ, αντλεί από την προσωπική του εμπειρία ως "υπηκόου" της Σοβιετικής Ένωσης, και "χρησιμοποιεί" την "Τρικυμία" του Σαίξπηρ για να μιλήσει για την εξουσία στην παράσταση "Μιράντα". (Θέατρο Πορεία, έως 19/4)

Tέσσερις νέοι ηθοποιοί αφηγούνται και αναπαριστούν την προφητική, σκοτεινή και επικίνδυνα επίκαιρη νουβέλα του Ρόμπερτ Μούζιλ "Οι αναστατώσεις του οικότροφου Ταίρλες". Σκηνοθεσία Γεωργία Μαυραγάνη. (έως 24/4)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται την Κυριακή των Βαΐων, οι παραστάσεις: "Αγγέλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη (Μονή Λαζαριστών), "Οι 12 ένορκοι" του Reginald Rose, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη (Θέατρο Ε.Μ.Σ.), "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" του Ρομπέρ Τομά, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα (Ράδιο Σίτυ) και "Τρικυμία" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κικής Στρατάκη. (BlackBox)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: