Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μηνολόγιο Νοεμβρίου

Leave a Comment
Μια επιλογή από τις θεατρικές προτάσεις του μήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέες αφίξεις
Το νέο έργο του Στέλιου Χατζηαδαμίδη, η μαύρη κωμωδία Night Club Plata Monas, έρχεται στο θέατρο Σοφούλη από τις 2 Νοεμβρίου. Ο συγγραφέας —που με το προηγούμενο έργο του απέσπασε το βραβείο συγγραφής Eθνικού Θεάτρου 2010 και ήταν υποψήφιος για το βραβείο δραματουργίας Κουν 2010-2011— αυτή τη φορά καταπιάνεται με τη γενιά των 35άρηδων. Κάτι που κάνει και ο νεαρός σκωτσέζος D.C.Jackson στο έργο Η ρομαντική μου ιστορία, που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και κάνει πρεμιέρα στα μέσα του μήνα στο θέατρο Αυλαία.
Η ομάδα ριSkο επιστρέφει με το έργο του Έντουαρντ Μποντ Τίποτα δικό μου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου. (Studio Κοιτώνες, από 3/11).
Φεύγοντας από το θεατρικό κέντρο και πηγαίνοντας στην Πυλαία μπορούμε να δούμε το έργο του Φραντς Ξάβερ Κρετς, Άνω Αυστρία, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ρικούδη. Το έργο αναφέρεται στην ομαλή ζωή ενός νέου ζευγαριού που αναστατώνεται από ένα μοιραίο γεγονός εξαιτίας της οικονομικής τους ανέχειας. (Θέατρο Ανατολή, από 3/11).
H Γυναίκα της Ζάκυθος του Διονυσίου Σολωμού επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Άνετον, από τις 15 Νοεμβρίου. Μια παραγωγή της ομάδας Oberon, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σπυριδάκη.

Συνεχίζουν την πορεία τους
Από τις παραστάσεις που συνεχίζονται προτείνουμε:
τη σημαντική θεατρική συνάντηση των Οικονομίδου-Κοκκίνου-Καταλειφού στο Ρίττερ, Ντένε, Φος του Τόμας Μπερνχαρντ. (Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς, μέχρι 18/11),
την Όπερα του ζητιάνου του Τζον Γκέι, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή στο θέατρο Αθήναιον,
το Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη που σκηνοθέτησε ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης, στο Studio Όρα, αλλά και το δεύτερο έργο του ίδιου συγγραφέα (Διαδικασίες Διακανονισμού διαφορών) που παίζεται στο Studio Vis Motrix,
και την Άγρια μοναξιά του Μάρτιν ΜακΝτόνα, σε σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου, που συνεχίζεται στο θέατρο Όρα μετά από συνεχείς παρατάσεις.

ΑΘΗΝΑ
Στη νέα στέγη του 104, στο Γκάζι, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά ο μονόλογος I am my own wife του Doug Wright, σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της Σαρλότε φον Μάλσντορφ, η οποία γεννήθηκε αγόρι στο Βερολίνο του 1928 και μεγάλωσε ως γυναίκα. (από 3/11).
Στις Ροές οι Καρέκλες του Ιονέσκο με Αντώνη Καφετζόπουλο και Όλια Λαζαρίδου, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη. (από 9/11).
Το έργο του Etienne Lepage, Το καβούκι του ελέφαντα είναι η φετινή παραγωγή του θεάτρου Το τρένο στο Ρουφ. Ενας μεσήλικας βρίσκεται στην άνεση του σπιτιού του και ένας νεότερος, εισβολέας αυτοπροσκαλείται επίμονα ενώ μαίνεται μια καταιγίδα.Η Τατιάνα Λύγαρη σκηνοθετεί και ο Μάνος Βακούσης και ο Άρης Τσαμπαλίκας ερμηνεύουν τους ρόλους. (από 10/11).
Στο Dybbuk Club Privé, στο Κολωνάκι, θα παρουσιάζεται η περφόρμανς Ο επισκέπτης: Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Tennessee Williams σε Α’ πρόσωπο, σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη. O Tennessee Williams, γίνεται για πρώτη φορά θεατρικό πρόσωπο. Σε μια απρόσμενη επίσκεψή του στη θεατρική σκηνή, καταθέτει ενώπιον του κοινού, όλα τα προσωπεία της ζωής και της Τέχνης του, με την ειλικρίνεια που διακρίνει όσους δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, επειδή έζησαν πολύ φανερά σε ένα τρομαγμένο κόσμο (από 15/11).
Για δεύτερη χρονιά, τέλος, συνεχίζεται στο θέατρο Αργώ, Ο κουλοχέρης του Σπόκεϊν του Μάρτιν ΜακΝτόνα, σε σκηνοθεσία Νίκου Χανιωτάκη (19/11)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: