Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μηνολόγιο Αυγούστου

Leave a Comment
Επιλογές από τις θεατρικές παραστάσεις του μήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο Επιθεωρητής του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.
Ο Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του "καυτηριάζει" την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, την ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, την διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και την σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες, αλληλοκατηγορίες και αλληλοεξευτελισμούς. Η ασύλληπτη κωμικοτραγική παρεξήγηση που "χρίζει" εν μία νυκτί έναν ασήμαντο νεαρό ταξιδιώτη σε παντοδύναμο Επιθεωρητή, μοιάζει σχεδόν απίστευτη και οδηγεί σε ένα εξίσου απίστευτο γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων αλλά και σκληρών αποκαλύψεων.
Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Νικολέτα Βλαβιανού, Βασίλης Ανδρέου, κ.α.
2, 3 Αυγούστου. Θέατρο Κήπου.

Μια βαλίτσα μουσική, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή.
Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια από γνωστά μιούζικαλς που ερμηνεύουν η Μαριάννα Κεσσόγλου, ο Ναπολέων Κουκουζίκας και η μικρή Έλλη Κανάκη.
4 Αυγούστου. Θέατρο Κήπου.

Νεφέλες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Νίκου Μαστοράκη.
Ο Στρεψιάδης, ένας απαίδευτος χωριάτης, πνιγμένος στα χρέη εξαιτίας της σπάταλης ζωή του γιου του, αποφασίζει να φοιτήσει στη σχολή του Σωκράτη για να μυηθεί στην μαιευτική του μέθοδο και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους δανειστές του στα δικαστήρια. Αποδεικνύεται όμως…ανεπίδεκτος μαθήσεως και στη θέση του στέλνει το γιο του, μια απόφαση που θα στραφεί εναντίον του!
Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Μάκης Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νίκος Ψαρράς κ.α.
7 Αυγούστου. Θέατρο Δάσους.

Αγγέλα Παπάζογλου του Γιώργη Παπάζογλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα.
Το έργο βασίζεται στις συγκλονιστικές διηγήσεις της Σμυρνιάς τραγουδίστριας Αγγελικής Παπάζογλου. Οι μαρτυρίες της διατρέχουν τα πιο σημαντικά χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ξεκινά από την πρόσκαιρη απελευθέρωση της Σμύρνης από τα ελληνικά στρατεύματα, περιγράφει ανάγλυφα την καθημερινή ζωή στην κοσμοπολίτισσα πολιτεία με τους χορούς και τα τραγούδια, για να περάσει στη δραματική αφήγηση της καταστροφής. Ακολουθούμε μαζί της τα καραβάνια των προσφύγων που ξανάστησαν τη ζωή τους στην κυρίως Ελλάδα, όπου μπόλιασαν τον πολιτισμό της πατρίδας μας με ό,τι σπουδαίο και δυνατό έφεραν από τη Μικρά Ασία. Τη συναντάμε στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, για να καταλήξουμε στην Ελλάδα του ’50, με το μοναδικό της λόγο ν’ ανακεφαλαιώνει τα σύγχρονα πάθη του ελληνισμού, τις πληγές και τα παράσημά του!
Στο ρόλο της Αγγέλας η Άννα Βαγενά.
19 Αυγούστου. Θέατρο Κήπου.

Το μαγαζάκι του τρόμου των Alan Menken και Howard Ashman, σε σκηνοθεσία Άγγελου Κλωνάρη.
Ροκ μιούζικαλ; Μαύρη κωμωδία; Παρωδία ταινιών τρόμου β’ διαλογής;
Όλα αυτά μαζί και παράλληλα ένα από τα πιο αγαπημένα και πρωτότυπα έργα του Μπρόντγουεϊ.
Οκτώ ηθοποιοί και πενταμελής ροκ μπάντα παρουσιάζουν επί σκηνής την απίστευτη ιστορία αγάπης και αίματος, ανάμεσα σ ένα αγόρι, ένα κορίτσι και ένα ανθρωποφάγο φυτό.
Παίζουν: Κώστας Γακίδης, Παυλίνα Χαρέλα, Κυριάκος Δανιηλίδης κ.α.
21, 22 Αυγούστου. Θέατρο Κήπου.

Αμφιτρύων του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή.
Ο Μολιέρος εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία, στηρίζεται δεξιοτεχνικά πάνω στον Αμφιτρύωνα του Πλαύτου και μεταπλάθει τον μύθο του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης σε μια απολαυστική κωμωδία. Ο Δίας παίρνει τη μορφή του Αμφιτρύωνα για να τρυπώσει στο κρεβάτι της γυναίκας του Αλκμήνης και ο Ερμής τη μορφή του κωμικού υπηρέτη του Σωσία. Όταν όμως εμφανίζεται ο πραγματικός Αμφιτρύωνας, τη θεϊκή παρέμβαση θα ακολουθήσει το χάος: άλλοτε διασκεδαστικό και άλλοτε επικίνδυνο, γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές, πάθη και εξωφρενικό χιούμορ!
Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος κ.α.
27 Αυγούστου. Θέατρο Δάσους.

Επιστρέφουν στην πόλη 
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
23, 24 Αυγούστου. Θέατρο Δάσους.
Οιδίπους τύραννος του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.
28,29 Αυγούστου. Θέατρο Δάσους.
και
Η ομάδα Passatempo παρουσιάζει, σε περιοδεία σε πόλεις της Μακεδονίας, το έργο του Τζον Γκέι, Η όπερα του ζητιάνου, σε μετάφραση-διασκευή και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.
2 Αυγούστου, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.
6 Αυγούστου, Κιλκίς.
22 Αυγούστου, Δράμα.
23 Αυγούστου, Καβάλα.
24 Αυγούστου, Σέρρες.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: