Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μηνολόγιο Μαρτίου

Leave a Comment
Επιλογές από τις θεατρικές πρεμιέρες του μήνα.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Danny’s Wake του Jim Sweeny. Η συνάντηση δύο παιδικών φίλων με αφορμή την κηδεία του τρίτου φίλου της παρέας. Οι δύο άνδρες θα θυμηθούν πράγματα από το παρελθόν και θα ξεδιπλώσουν ολόκληρη τη ζωή τους. Οι παλιές πληγές τους θα ανοίξουν και οι ανησυχίες τους θα βγουν στο φως. Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία (A’ βραβείο Fringe Festival Εδιμβούργου 1999) που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Τάσου Αλατζά στο θέατρο Αυλαία.
Από 5/3. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Η χρυσή πόλη της Δανάης Τανίδου. (σκηνοθεσία Τάσος Αγγελόπουλος) Η καινούργια παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης που αυτή τη φορά συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα Παπαλάνγκι. Στην παράσταση μια ομάδα αφηγητών, έχοντας σε πρώτο πλάνο προσωπικές ιστορίες γυναικών, διατρέχει τους αιώνες και ζωντανεύει στιγμές από τη διαδρομή της ισραηλιτικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, από την άφιξη με καράβι το 1492, ως τη μοιραία αναχώρηση με τραίνο το 1943.
Θέατρο Αμαλία
Από 15/3. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

Κόκκινο του Τζον Λόγκαν. Το έργο με θέμα μια στιγμή από τη ζωή του ζωγράφου Μαρκ Ρόθκο ανεβαίνει στο θέατρο Αυλαία, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τον ίδιο στο ρόλο του Ρόθκο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στο ρόλο του βοηθού-μαθητή του.
Από 15/3. Παραστάσεις Τετάρτη-Κυριακή.

Είστε όλοι σας καθάρματα του Rodrigo Garcia. (σκηνοθεσία Δαμιανός Κωνσταντινίδης) Τίτλος προκλητικός για ένα κείμενο που δεν είναι λιγότερο προκλητικό, αλλά συγχρόνως, δεν είναι μόνον αυτό: μέσα από θραύσματα γεγονότων που μεταφέρουν μια, πολύ συχνά, ωμή πραγματικότητα, μονολογικές αφηγήσεις ημερολογιακού χαρακτήρα, με μεταπηδήσεις σε χώρο και χρόνο, διάσπαρτες γενικευτικές σκέψεις και μια γλώσσα τολμηρή και ελευθεριάζουσα, αναδεικνύεται ένας ανατρεπτικός συγγραφέας, ένας αμφισβητίας με βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες.
Στο θέατρο Όρα. Από 16/3. Παραστάσεις Παρασκευή-Κυριακή.

Θα φύγουμε μαζί. Ένα μικτό θέαμα με χορευτές και μουσικούς
βασισμένο στον Κήπο του Προφήτη του Khalil Gibran. Σκηνοθεσία-χορογραφία: ομάδα Sinequanon.
Από 28/3 στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Παραστάσεις Τετάρτη-Κυριακή.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…
Πανικός στα παρασκήνια του Κεν Λούντβιχ (σκηνοθεσία Στάθης Μαυρόπουλος) στο θέατρο Αμαλία. Μέχρι 8/4.

Το μόνον της ζωής του ταξίδιον του Γεωργίου Βιζυηνού (σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης) στο θέατρο Όρα. Μέχρι 10/3.

1843 του Ανδρέα Στάικου (σκηνοθεσία Δαμιανός Κωνσταντινίδης) στο θεάτρο Έξω από τα τείχη.

Ό,τι πιο πολύ ποθείς του Δημήτρη Δημητριάδη (σκηνοθεσία Νίκος Σακαλίδης) στο θέατρο Ακτίς Αελίου.

ΑΘΗΝΑ

Ψυχολογία συριανού συζύγου του Εμμανουήλ Ροϊδη (σκηνοθεσία Σοφία Καραγιάννη) στον Πάνω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Από 5/3.

Η έκτη καρυάτιδα των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη. (σκηνοθεσία-σκηνικό-κοστούμια Κώστας Τσόκλης). Με την Σοφία Φιλιππίδου. Στο θέατρο Άλμα, από 5/3.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: