Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σκηνές του κόσμου

Leave a Comment
Ένα βλέμμα στην, εκτός των συνόρων, θεατρική δραστηριότητα.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Ο Ταρτούφος του Μολιέρου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ντίμιτερ Γκότσεφ. Η σάτιρα της υποκρισίας και της αφέλειας, διανθίζεται σε αυτή τη σκηνική εκδοχή με παραθέματα από τη Βίβλο και αποσπάσματα από έργα του Χάινερ Μύλλερ. Μια παραγωγή του Toneelgroep.
Amsterdam Stadsschouwbung. Από 3/3/2012.

ΡΕΝ

Το Toneelgroep παρουσιάζει στην πρωτεύουσα της Βρετάνης το έργο του Τζον Κασσαβέτη Husbands, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θιάσου Ivo van Hove. Το έργο βασίζεται στο σενάριο της ταινίας του Κασσαβέτη και αναφέρεται σε μια ιστορία "ανδρικής κλιμακτηρίου". Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να "αναβιώσουν" τη νιότη τους, τρεις φίλοι "βυθίζονται" σε ένα σαββατοκύριακο με ποτά, τζόγο και γυναίκες.
Το έργο θα παρουσιαστεί στο θέατρο Stadsschouwbung που αποτελεί τη βάση του θιάσου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί περιοδεία σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και η Ρεν.
Theatre National de Bretagne. Από 28/2/2012.




Σκηνή από τον Βυσσινόκηπο.
    ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

    Ο Ρουμάνος Felix Alexa σκηνοθετεί το Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχοφ, με τη Μάγια Μόργκενστερν στο ρόλο της Λιούμποβα Αντρέγεβνα.
    Εθνικό θέατρο Βουκουρεστίου, Κεντρική Σκηνή. Από 9/3/2012.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: