Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΠΩΛΕΙΟ

1 comment


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εγκαινιάζει έναν θεσμό, το "Κοινωνικό Θεατροπωλείο" με στόχο να στηρίξει κοινωνικά ιδρύματα της πόλης. Ηθοποιοί του κρατικού σκηνοθετούν παραστάσεις και οι θεατές που θα τις παρακολουθήσουν καλούνται να καταβάλλουν αντί εισητηρίου, τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια κτλ).
Τα τρόφιμα θα διατεθούν στους εξής οργανισμούς και ιδρύματα: "Το χαμόγελο του παιδιού", "Ελληνικό παιδικό χωριό", "Ίδρυμα ορφανοτροφείο θηλέων Η Μέλισσα", "Παπάφειο ίδρυμα" και "Ξενώνας προστασίας αγάμων μητέρων "Το σπίτι της Μαρίας".
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του παγκοσμίου δραματολογίου —κι έτσι δίνεται η δυνατότητα στο κοινό της πόλης να παρακολουθήσει έργα που δεν ανήκουν μόνο στο ελληνικό ρεπερτόριο που καλύπτουν σχεδόν αποκλειστικά τον προγραμματισμό του κρατικού θεάτρου— αλλά και ένα σύγχρονο ελληνικό κείμενο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
  • Chatroom του Έντα Γουόλς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρούφα. Νέο Υπερώο θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
  • Ιστορία ζωολογικού κήπου του Έντουαρντ Άλμπυ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Σπυρόπουλου και Γιάννη Τσάτσαρη. Νέο Υπερώο του θεάτρου Ε.Μ.Σ.
  • Συλλογή του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Χατζηιωάννου. Νέο Υπερώο του θεάτρου Ε.Μ.Σ.
  • Δίψα της Εβ. Παπούλια, σε σκηνοθεσία Εβελίνας Παπούλια. Μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών.

  • Οι δούλες του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σφυρίδη. Μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλιο: