Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Eroica' για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή

Leave a Comment
 "Eroica" του Κοσμά Πολίτη, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου.(15-10-2018)

Οι νεαροί ήρωες της "Eroica"  έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τον έρωτα και τον θάνατο· βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια φανταστική πόλη μέσα σε μια μυστηριώδη και έντονη ατμόσφαιρα. Οι σχέσεις των ηρώων καθορίζονται από το αναπάντητο ερώτημα για το νόημα της ζωής και από μια σειρά απροσδόκητων εμπειριών. Καθετί που μέχρι χτες έμοιαζε ακίνδυνο παιχνίδι ο χρόνος το μετατρέπει σε πραγματικότητα. Μια ανέμελη εποχή της ζωής, όταν όμως φτάνει στο τέλος της; Πως η αξία της κάθε στιγμής, το ρίσκο, η ματαίωση, ο αποχωρισμός, αλλά και η αποκαλυπτική δύναμη της ερωτικής επιθυμίας διαμορφώνουν τις τρυφερές ψυχές των ηρώων της;

"Eroica" του Κοσμά Πολίτη, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Εκδόθηκε το 1937 σαν το μυθιστόρημα της εφηβείας κι έθεσε για πρώτη φορά τους προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας στη νεοελληνική γραφή. O συγγραφέας της, ένας από τους σημαντικότερους πεζογράφους της γενιάς του 30΄, μας μεταφέρει στον κόσμο των εφηβικών ονείρων.

Η Γιολάντα Μαρκοπούλου καθοδηγεί σκηνοθετικά μια ομάδα νέων ηθοποιών, που με άξονα την αφήγηση και τον διάλογο, καλούν τους θεατές στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης σε μια ροκ "γιορτή" ενηλικίωσης.

Δραματουργία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας, με τη δημιουργική συμβολή του θιάσου
Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά
Εκτέλεση παραγωγής: Βίκυ Στρατάκη

Παίζουν: Θέμης Θεοχάρογλου, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ελεάνα Καυκαλά, Νικόλας Μίχας, Ευθαλία Παπακώστα, Πάρης Σκαρτσολιάς, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Θάνος Τσακαλίδης.

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, τηλ. 210 3228706)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, από 29 Οκτωβρίου 2018 έως 1 Ιανουαρίου 2019
Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο), 8€ (ανέργων)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: