Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Ο 'Τρελαντώνης' και η αθωότητα της προεφηβικής ηλικίας

Leave a Comment
"Τρελαντώνης" της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία Σοφία Σπυράτου.(28-10-2018)

Ο Αντώνης, η Πουλουδιά, η Αλεξάνδρα, κι ο μικρός Αλέξανδρος, περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Καστέλα και την Κηφισιά, φιλοξενούμενοι ενός συγγενικού καλοσυνάτου ζευγαριού, της θείας Μαριέτας και του θείου Ζωρζή. 
Παίζοντας, κάνοντας σκανταλιές, πλάθοντας ιστορίες με το νου τους, μπλέκονται σε απίθανες περιπέτειες, γεμάτες χιούμορ, αγάπη, τρυφερότητα κι ανθρωπιά. Η ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού, η αθωότητα και οι ανησυχίες της παιδικής και της προεφηβικής ηλικίας, η φαντασία, η Ελλάδα, σαν πατρίδα και σαν τοπίο της καρδιάς μας. Όλα αυτά σε μια παράσταση γεμάτη χρώματα, παλμό, χορό και τραγούδι, που με τη σύγχρονη αισθητική της σμίγει τη νοσταλγία με τη φρεσκάδα της παντοτινής νιότης.

"Τρελαντώνης" της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

Ο "Τρελαντώνης" είναι βασισμένος στις παιδικές "ενθυμήσεις" της Πηνελόπης Δέλτα. Ένα βιβλίο που έθρεψε και μεγάλωσε τόσες και τόσες γενιές ελλήνων, γραμμένο από μια συγγραφέα η οποία σφράγισε όχι μόνο την ελληνική παιδική λογοτεχνία, αλλά και τη νεότερη ιστορία μας. Γυναίκα-θρύλος, αφιερωμένη στα ιδανικά της πατρίδας και του ανθρώπου, με πληγωμένη ευαισθησία και βαθιά στοχαστικότητα, που έφτασε ως την αυτοθυσία για τις ιδέες της και την αγάπη της σ’ αυτόν τον τόπο.

Διασκευή κειμένου-στίχοι: Στρατής Πασχάλης
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Μιλτιάδης Παπαστάμου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Σταύρος Σβήγκος, Αντιγόνη Ψυχράμη, Ελένη Καρακάση, Δημήτρης Γαλάνης, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Χλόη Μάντζαρη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Γιάννης Αθητάκης, Μαριλού Κατσαφάδου, Αντώνης Σταμόπουλος, Γιώργος Μάντζιαρης, Αλεξία Φάλλα.

Θέατρο Βέμπο (Καρόλου 18, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 5221767)
Κάθε Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 11:30 και 15:00, από 10 Νοεμβρίου 2018
Εισιτήρια: 12€ (πλατεία), 10€ (εξώστης)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: