Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Skrow Theater: Πρόγραμμα περιόδου 2017–2018

Leave a Comment
(6-9-2017)

Το πρόγραμμα του Skrow Theater για την περίοδο 2017-2018 περιλαμβάνει επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων και μια νέα θεατρική παραγωγή. Επιπλέον, εγκαινιάζεται η συνεργασία με τη δραματική σχολή "Αρχή" της Νέλλυς Καρρά, με τη φιλοξενία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό".

Το πρόγραμμα:

από 2 Οκτωβρίου 2017
"Μια τεράστια έκρηξη", σε κείμενο και σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου (2ος χρόνος)
Επτά χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου, ο Bασίλης Μαυρογεωργίου επιστρέφει σκηνοθετικά στο σύμπαν του αντι-ήρωα Γιώργου. Σε τρυφερή ηλικία, περιτριγυρισμένος από κόμικς, παιχνίδια He-man και γονείς που αρνούνται να παίξουν τον ρόλο του κακού αγγελιοφόρου και να τον ενημερώσουν σε τι κόσμο ήρθε, ο μικρός Γιώργος παρακολουθεί στη μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση τον "Πόλεμο τον άστρων" και νιώθει πως είναι ο σωτήρας του σύμπαντος. Φαντάζεται ένα μέλλον γεμάτο ηρωικές πράξεις, αστρικά ταξίδια, πνευματικούς δασκάλους τζεν-ντάι και μαχητικές πριγκίπισσες.
Παίζουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Άννα Καλαϊτζίδου, Αριάδνη Καβαλιέρου.

από 7 Οκτωβρίου 2017
"Ορλάντο" της Βιρτζίνια Γουλφ, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη. (2ος χρόνος)
Η παράσταση τοποθετεί την Ορλάντο σε ενεστώτα χρόνο, στο ‘εδώ’ και στο ‘τώρα’ λίγο πριν το τέλος της. Σε μια οριακή στιγμή σαν αυτή, μας αφηγείται τις κορυφαίες εποχές της ζωής της σε μια ύστατη προσπάθεια για ανθρώπινη επαφή. Μέσα από τη μνήμη έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τις πιο ακραίες εμπειρίες της, άλλοτε γήινες και φυσικές κι άλλοτε υπερβατικές. Πιάνει την ιστορία της από την αρχή, όπως πάντα κάνουμε όταν μας ζώνει το άγνωστο ή ο θάνατος.
Ερμηνεύει η Αμαλία Καβάλη.

από 25 Οκτωβρίου 2017
"Περιμένοντας τον Γκοντό" του Σάμουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Νέλλης Καρρά.
Πώς είναι να δοκιμάζεις τα πάντα και να αποτυγχάνεις διαρκώς; Πώς είναι να προσπαθείς διαρκώς να πας ενάντια στο φόβο, την τρέλα και το θάνατο; Πώς είναι να είσαι διαρκώς υποχρεωμένος να υπάρχεις; Τα πρόσωπα διαρκώς αναμένουν. Διαρκώς οι προσδοκίες τους διαψεύδονται. Η ανθρώπινη φύση δε μπορεί εύκολα να αποδεχτεί την απουσία νοήματος στη ζωή. Οι χαρακτήρες προσπαθούν να κάνουν το χρόνο να κυλήσει αλλά η στασιμότητα παραμένει πεισματικά υπαρκτή. Συνηθισμένοι όπως είμαστε να βλέπουμε νέες καταστάσεις στην πορεία ενός έργου, νιώθουμε βαθύτατη έκπληξη μπροστά σε αυτή την επανάληψη των σκηνών. Και μας καταλαμβάνει η φρίκη που πάντοτε νιώθουμε όταν βλέπουμε ανθρώπους που υποφέρουν από αμνησία.
Παίζουν: Μαριλένα Γερμανού, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, Κατερίνα Καλουμένου, Δήμητρα Κολοκυθά.

από 1 Δεκεμβρίου 2017
"Τα μάτια του έρωτα" του Skrow Theater Group (βασισμένο στο "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" του Σαίξπηρ), σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαυρογεώργη, Βασίλη Μαυρογεωργίου και Μαρίας Φιλίνη.
Ο έρωτας και το όνειρο, οι δύο μεγαλύτερες ίσως πηγές της ανθρώπινης έμπνευσης, συναντιούνται στην κωμωδία αυτή και υφαίνουν μια πλοκή ανεξάντλητου γέλιου. Ο κίνδυνος και το σασπένς όχι μόνο δεν λείπουν από τον καμβά, αλλά προσδίδουν μια ακόμα οπτική στο έργο, αυτή του ασυνείδητου φόβου, του βαθιά ριζωμένου εφιάλτη που γυρεύει να πάρει σάρκα και οστά μπροστά μας.
Παίζουν: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιάννης Λατουσάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Σεραφείμ Ράδης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη.


ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

από 1 Οκτωβρίου 2017 
"Ο ανύπαρκτος ιππότης" από την ομάδα Ντουθ (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίταλo Καλβίνο), σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν (2ος χρόνος)
Ένα μεσαιωνικό παραμύθι. Μία ιπποτική κωμωδία για παιδιά. Μία ιστορία με μαγικά πλάσματα, ιππότες, βασιλιάδες, ξύλινα άλογα, σπαθιά, σημαίες και παιδικά παιχνίδια που μιλάει για την ταυτότητα, τον ιπποτισμό και τη δύναμη της θέλησης. Ένας βασιλιάς, ένας ανύπαρκτος ιππότης, ένας αστείος ιπποκόμος, ένα κορίτσι με γαλάζια πανοπλία, ένας θαρραλέος νέος στρατιώτης και ένας μουσικός ζωντανά επί σκηνής είναι οι πρωταγωνιστές της πιο ξέφρενης ιπποτικής περιπέτειας.
Παίζουν: Ρωμανός Καλοκύρης, Προμηθέας Nerattini Δοκιμάκης, Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη.
Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Τάσαινας.

Skrow Theater (Αρχελάου 5, Παγκράτι, Aθήνα, τηλ. 210 7235842)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: