Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θέατρο Σταθμός: ρεπερτόριο θεατρικής περιόδου 2017-2018

Leave a Comment
(29-9-2017)

Το Θέατρο Σταθμός, την καλλιτεχνική ευθύνη του οποίου ανέλαβε ο Μάνος Καρατζογιάννης, παρουσιάζει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα για τη θεατρική περίοδο 2017 – 2018.

Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017
Σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο, σε συνεργασία με το Greek Play Project
"Ελένη ή Σούλα;" της Δέσποινας Καλαϊτζίδου σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, με την Ευαγγελία Μουμούρη.
Σε σκηνική ανάγνωση με την επιμέλεια του Ανδρέα Ανδρέου, θα παρουσιαστεί επίσης το έργο της Παναγιώτας Δημοπούλου "Διαγώνια".

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 
"Σε θέλω" σε συνεργασία με το "Μικρό Παρίσι των Αθηνών".
Πρόκειται για ένα μελωδικό ταξίδι στον χρόνο με φόντο τους μεγάλους έρωτες σπουδαίων γυναικών του 19ου και 20ού αιώνα. Η παράσταση δανείζεται το όνομά της από το ομώνυμο τελευταίο τραγούδι της τραγουδοποιού Ευσταθίας, η οποία συναντιέται για πρώτη φορά με την Μαρία Κίτσου.

από 9 Οκτωβρίου 2017 [Κάθε Δευτέρα και Τρίτη]
"Για την Ελένη", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.
Η παράσταση παρουσιάζει για πρώτη φορά στη σκηνή τη συγκλονιστική ιστορία της Ελένης Παπαδάκη, τραγικού θύματος των Δεκεμβριανών. Η ηθοποιός επιστρέφει στο χώρο της για να αφηγηθεί την περιπέτεια της εμφύλιας διαμάχης στο θέατρο, στον τόπο της, στην εποχή της.
Ερμηνεύουν: Μαρία Κίτσου (στον ρόλο της Ελένης) και Μάριος Μακρόπουλος (στον ρόλο του βουβού εκτελεστή της)

από 20 Οκτωβρίου 2017 έως 1 Απριλίου 2018 [Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή]
"Πατρίδα Τώρα–8 ώρες και 35 λεπτά" της Φωτεινής Τσαλίκογλου, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. 
Πρόκειται για την τραυματική ιστορία μιας οικογένειας Ελλήνων μεταναστών της Αμερικής, όπως την εξιστορεί ένας επίγονος της κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού, που διαρκεί 8 ώρες και 35 λεπτά, από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα. Ο Τζόναθαν ανασυνθέτει την ιστορία του έρωτα του για τη χαμένη του αδελφή, του ίδιου και της οικογένειάς του αλλά και της πατρίδας του. Μέσα στο αεροπλάνο επιστρέφει ο χαμένος χρόνος της ζωής του, όπως τον συγκροτεί το παραποιημένο παρελθόν αλλά και το άγριο παρόν.
Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Μάρω Παπαδοπούλου και η κυρία Κατερίνα Χέλμη στο ρόλο της γιαγιάς Ερασμίας.

από 11 Οκτωβρίου 2017 [Κάθε Τετάρτη] 
"Αναγνωστήριο"
Αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες με τη συμβολή θεωρητικών της λογοτεχνίας ξαναδιαβάζουν ποιήματα και πεζογραφήματα της Νεοελληνικής Γραμματείας από τον Αντρέα Κάλβο ως τον Γιάννη Κοντό κι από τον Μακρυγιάννη ως τον Μένη Κουμανταρέα. (Σε συνεργασία με το Analogio Festival)

από 10 Νοεμβρίου 2017 [Κάθε Δεύτερη Πέμπτη]
"Κάθε Πέμπτη κύριε Νιάρχο"
Ο Θανάσης Νιάρχος συνομιλεί με διακεκριμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για την προσωπική τους διαδρομή και τη δική τους "πατρίδα".

από 12 Φεβρουαρίου 2018 [Κάθε Δευτέρα και Τρίτη]
"Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα" της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου.
Δυο ιστορίες σύγχρονων ανθρώπων που αναπνέουν, τραγουδούν, κραυγάζουν εγκλωβισμένοι μέσα στα όρια του αστικού κενού τους. Πρόσωπα που ερωτεύονται, ελπίζουν κι απελπίζονται χτυπώντας με φόρα στα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά αδιέξοδα που τους προσφέρει η συμβατική ζωή τους, ενώ ταυτόχρονα από-γυμνώνουν την καταπιεσμένη ύπαρξή τους από κάθε ιδέα, μορφή και περιεχόμενο. Αλλάζουν σπίτι, αλλάζουν ρούχα, αλλάζουν δέρμα, αλλάζουν φύλο, αλλάζουν ζωή, φλερτάρουν τον θάνατο για να ανακαλύψουν και πάλι άλλο ένα, καινούριο αδιέξοδο. Μα πάντα τραγουδώντας.
Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ελένη Στεργίου
Παραγωγή: This Famous Tiny Circus theater group

από 24 Φεβρουαρίου 2018 [Κάθε Τετάρτη και Σάββατο]
"Η απολογία της Μαρί Κιουρί" της Ευσταθίας, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή. 
Το 1910, τέσσερα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του άντρα της Πιέρ Κιουρί, η Μαρί Κιουρί σύναψε σχέση με τον Πωλ Λανζεβάν, πρώην μαθητή του άντρα της, πέντε χρόνια μικρότερό της και εν διαστάσει παντρεμένο με τέσσερα παιδιά. Θεωρήθηκε μέγα σκάνδαλο, τόσο ώστε ο γαλλικός τύπος αποσιώπησε την δεύτερη απονομή της, του Νόμπελ Χημείας, το 1911. Αυτό το πραγματικό γεγονός αποτελεί και το εφαλτήριο για την "απολογία" της.
Στον ρόλο της Μαρί Κιουρί η Πέγκυ Τρικαλιώτη.

Απρίλιος 2018 
Το Νεοελληνικό Θέατρο στην Κύπρο
Παραστάσεις νέων ελληνικών θεατρικών έργων ταξιδεύουν από την Κύπρο στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου.

Μάιος 2018
"Ο ουρανός… και το παντελόνι του", σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.
Ο "πατέρας" και η "μάνα" του νέου ελληνικού θεάτρου ενώνουν για πρώτη φορά τις φωνές τους σε ενιαία παράσταση. Ο μονόλογος του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Αυτός και το παντελόνι" του και ο "Ουρανός κατακόκκινος" της Λούλας Αναγνωστάκη συνθέτουν το δίπτυχο αυτό με θέμα τη μοναξιά και την ήττα.
Ερμηνεύουν: Ηλίας Λογοθέτης, Νένα Μεντή

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

από 8 Οκτωβρίου 2017 [Κάθε Κυριακή]
"Η Δόνα Γη και ο Δον Αστέρης" του Θανάση Σάλτα, σε σκηνοθεσία Θανάση Σάλτα και Ιωάννας Μαστοράκη.
Ο Δον Αστέρης, ο ιππότης του ουρανού, και η Δόνα Γη, η κόρη της γης, ονειρεύονται μια χρυσή σκάλα για να ανταμώσουν στον ορίζοντα. Ξεσπάνε κίνδυνοι, πόλεμοι, φωτιές. Άραγε θα κατορθώσουν όλα τα αστέρια του ουρανού κι όλα τα ζώα, τα φυτά και τα πουλιά της γης να σωθούν και να βοηθήσουν τη Δόνα Γη και τον Δον Αστέρη να σμίξουν στον ορίζοντα;
Παίζουν: Νεκτάριος Παπαλεξίου, Μαριάννα Κουκουτσάκη, Ιωάννα Μαστοράκη.

από 5 Νοεμβρίου 2017 [Κάθε Κυριακή]
"Παραμύθι χωρίς όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδόπουλου. 
Υπάρχουν πολλά παραμύθια… Κι έχουν πολλά ονόματα… Όμως ετούτο το παραμύθι όνομα δεν έχει. Είναι το παραμύθι της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της Γνώσης, της κυρά-Φρόνησης, του αλτρουισμού, της αυτοθυσίας, της δειλίας δικαστών Λαγόκαρδων, της πανουργίας μα και της ευγένειας. Είναι το "Παραμύθι χωρίς όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα.
Παίζουν: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Σοφία Νικολοπούλου, Αγγελική Παναγιωτοπούλου

Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου: Μάνος Καρατζογιάννης
Εκτέλεση παραγωγής: Νίκος Μάκκας
Θέατρο Σταθμός (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 211 4036322)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: