Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων' στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
"Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων" του Στρατή Πασχάλη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.(26-9-2017)

Ο μυθικός ήρωας Θησέας, γιος του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας, μετά από άθλους που εντυπωσιάζουν (Προκρούστης, Περιφήτης, Σίνης) ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, νικάει τον Μινώταυρο.

Στον δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες και θεϊκές παρεμβάσεις - οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες, κωμικά περιστατικά, έρωτες και πάνω απ’ όλα η αγάπη. 

"Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων" του Στρατή Πασχάλη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

Ο συγγραφέας Στρατής Πασχάλης επισημαίνει: "Σε αυτή την σπονδυλωτή τοιχογραφία, με την αφέλεια του απλού άμεσου θεάτρου, το κείμενο θέλησε να θυμίσει με τον πιο αθώο τρόπο τον λόγο του αρχαίου δράματος, του αρχαίου λυρισμού, του δημοτικού τραγουδιού, του κρητικού θεάτρου, της ελληνικής ποιητικής παράδοσης μέχρι τον Σολωμό. Έμμεσα και χωρίς να βιάζει την έκφραση, η γλώσσα γίνεται η ίδια δραματουργικό εργαλείο: δύο αρχαίοι πολιτισμοί, που παρά την κοινή τους ελληνικότητα, παρουσιάζουν σημαντικότατες διαφορές. Η Αθήνα, πάντα πιο ορθολογική, ανθρωποκεντρική, πρακτική, λιτή, τραγική, σε αντιπαράθεση με τον μινωικό κόσμο, μυστηριώδη, φυσιοκρατικό, μαγικό, παράδοξο, τεχνουργικό, λυρικό. Προσπαθήσαμε η γλώσσα, παρ’ όλη την απλότητα, να έχει και πνοή, εμπλουτισμένη με μνήμες και δάνεια από κλασικά ποιητικά κείμενα σε ελεύθερη διασκευή: Ευριπίδης, Σαπφώ, ορφικοί ύμνοι κλπ. Όλα αυτά, χωρίς να ξεχνάμε το χιούμορ και το παιχνίδι".

Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Γιώτης Κιουρτσόγλου και Μιλτιάδης Παπαστάμου με την δημιουργική σύμπραξη της μουσικής ομάδας: David Lynch, Haig Yazdjian, Γιώργος Καλούδης, Βαγγέλης Καρίπης, Φώτης Σιώτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Βοηθοί χορογράφου: Άννα Μανούδη, Ηλίας Τσάκωνας
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ
Διεύθυνση παραγωγής: Χρηστίνα Νιάρου

Παίζουν: Γιώργος Δημητριάδης, Μαριάννα Παπασάββα, Πάνος Ζώης, Ηλίας Τσάκωνας, Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου, Μάριος Ζαρδαβάς, Άννα Μανούδη, Ελένη Μισχοπούλου, Μελίνα Ατρείδου, Βαγγέλης Γεωργιάδης, Λάζαρος Βρουλάκος, Χριστίνα Σαπουνίδου, Βασίλης Γκουλέτσας και οι εναέριοι ακροβάτες Ιωάννα Δημητριάδου και Daniel Arrando.

Θέατρο Κολοσσαίον (Βασ. Όλγας 150, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 834996)
Κάθε Σάββατο στις 17:00 και Κυριακή στις 11:30, από 30 Σεπτεμβρίου 2017
Εισιτήρια: 12€




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: