Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τα καλοκαιρινά σχέδια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Leave a Comment
Το καλοκαίρι του 2015 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της χώρας με τρεις νέες παραγωγές.

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί την παράσταση "Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων" με την Αμαλία Μουτούση στον ρόλο της Ιφιγένειας και Ορέστη τον Γιώργο Χρυσοστόμου.
Η παράσταση θα ξεκινήσει το θερινό της ταξίδι από το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης (8-10 Ιουλίου), για να ακολουθήσουν παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (17,18/7), στο Αρχαίο Θέατρο Δίου (25/7), στην Επίδαυρο (7,8/8), στον Πειραιά (27/8), στον Βύρωνα (31/8), στην Ελευσίνα (2/9), στην Πετρούπολη (4/9).

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη του σωματείου "Διάζωμα", θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, την παράσταση "Απολογία Σωκράτους-με τη δύση του ήλιου", στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους), σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η "Απολογία Σωκράτους", που έχει γραφτεί πιθανόν το 397 π.χ., είναι το μοναδικό μη διαλογικό έργο του Πλάτωνα αλλά και το μόνο στο οποίο αναφέρει τον εαυτό του παρόντα και ενεργό κατά τη διαδικασία του Δικαστηρίου της Ηλιαίας. Σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης και παίζουν ο Βασίλης Καραμπούλας και ο Θανάσης Δισλής. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, στις 25 Ιουνίου.

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος θα σκηνοθετήσει το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή "Του Κουτρούλη ο γάμος". Η κωμική ιστορία του πάμπλουτου, αλλά ταπεινής καταγωγής, ράφτη από τη Σύρα πιου καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και πολύ νεώτερη του Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου κυρ-Σπύρου, θα παρουσιαστεί σε καλοκαιρινή περιοδεία με πρώτη στάση το Θέατρο Δάσους (24/6). Στον ρόλο του Κουτρούλη ο Τάσος Πεζιρκιανίδης και Στροβίλης ο Νικόλας Μαραγκόπουλος. Παίζουν: Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Αστέρης Πελτέκης, Σοφία Καλεμκερίδου, Μαρίνα Χατζηιωάννου κ.α.

Παράλληλα, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά το θεατρικό δρώμενο "Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα", μια παράσταση για παιδιά, που παρουσιάζεται σε πάρκα και πλατείες της Θεσσαλονίκης.


 

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: