Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Συνέβη και του χρόνου

Leave a Comment
Τρία ζευγάρια συναντιούνται στις κουζίνες τους τρεις διαδοχικές παραμονές Χριστουγέννων και μέσα από συζητήσεις και εκμυστηρεύσεις αποκαλύπτουν τα κρυφά τους πάθη και τους φόβους τους.
Η μανία για επαγγελματική ανέλιξη και κοινωνική καταξίωση, η αποξένωση και η δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις αποτελούν τα θέματα της σπαρταριστής αυτής κωμωδίας.
Το έργο του Έικμπορν "Συνέβη και του χρόνου" αποτελεί μια ελεγεία σάτιρας για την αστική τάξη και την ηθική της, που, παράλληλα με το γέλιο προσφέρει προβληματισμό και συγκίνηση.
Ο Έικμπορν περιγράφει, επίσης, την ανέλιξη και την πτώση της μεσαίας τάξης και τον τρόπο με τον οποίο το στάτους καθορίζει την οικονομική και κοινωνική συμπεριφορά. Στο έργο αποτυπώνονται οι μεταβολές στις συμπεριφορές των συζύγων, καθώς μεταβάλλεται ο πλούτος ή η κοινωνική θέση. Σε κάθε πράξη του έργου τα τρία ζευγάρια μετατρέπονται διαδοδικά από οικοδεσπότες σε επισκέπτες. Αυτή η αλλαγή του ρόλου αναδεικνύει και τονίζει τις ιδιωτικές και δημόσιες τους δεξιότητες, αλλά και τις ανεπάρκειες τους.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Συνέβη και του χρόνου" του Άλαν Έικμπορν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις
Σκηνικά-κοστούμια: Σοφία Παπαδοπούλου
Βοηθός σκηνογράφου: Δανάη Πανά
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρία Μακρή
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Κουμανδράκη
Οργάνωση Παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου.

Παίζουν: Λουκία Βασιλείου, Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογένης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Χρίστος Στυλιανού, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.
 
Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Βασιλικό Θέατρο, (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00, Κυριακή στις 19:15
Εισιτήρια: 15, 12 (μειωμένο), 10 (Τετάρτη, Πέμπτη)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: