Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Παζολίνι' σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
"Παζολίνι", σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού.(12-11-2018)

Ποιητής ή Ζωγράφος; Κινηματογραφιστής ή Διανοούμενος; Συγγραφέας ή Ομοφυλόφιλος; Δάσκαλος ή Άγιος;
Θεός και Δαίμονας, μια αλογόμυγα σαν τον Σωκράτη που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Ιταλίας, της Ευρώπης και εν γένει ολόκληρου του κόσμου.

Ένα 17χρονο αγόρι ο Πίνο Πελόζι, η κυβέρνηση, η Μαφία, το παρακράτος, οι φασίστες, όλοι αναπόσπαστα κομμάτια στο παζλ του μυστηριώδους εγκλήματος που ακόμα απασχολεί –αφού ποτέ δεν εξιχνιάστηκε.

Ο επιθεωρητής κοιτάζει το άψυχο σώμα του Παζολίνι. Η παράσταση ξεκινά. Για μία ώρα ο θεατής θα βρεθεί στην Όστια Ντελ Μάρε, στο σημείο που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος ο Μέγας Παζολίνι, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής του• όπως άλλωστε και τα πλάνα των ταινιών του αφηγούνται την πορεία του αιρετικού καλλιτέχνη. Θραύσματα και αναμνήσεις: οι έρωτες, οι ταινίες ,τα γραπτά του, η μητέρα και ο πατέρας του, οι δίκες του –αναρίθμητες- και πάντα εκείνος Αθώος. Ποιος σκότωσε τον Πιερ Πάολο Παζολίνι;

"Παζολίνι", σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού.

Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Σολδάτου "Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο" και σε αρχεία ντοκουμέντα, κείμενα και συνεντεύξεις του ίδιου του Παζολίνι.

Στις 2 Νοεμβρίου του 1975, μια ομάδα παιδιών που πήγαιναν να παίξουν ποδόσφαιρο στην περιοχή της Όστιας, εκεί που βρίσκονταν οι εργατικές συνοικίες της Ρώμης, ανακαλύπτει το κατακρεουργημένο σώμα του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Ένας σημαντικός διανοούμενος, συγγραφέας, κινηματογραφιστής, πολιτικά στρατευμένος, πληρώνει με την ίδια του τη ζωή το δικαίωμα να μιλάει καθαρά και να λέει την αλήθεια. Οι φήμες οργιάζουν: ποιος σκότωσε άραγε τον Παζολίνι; Ένα νεαρό αγόρι, ο Πίνο Πελόζι, ομολογεί και φυλακίζεται, όμως η Ιταλία ξέρει ότι πρόκειται για μια πολιτική δολοφονία. Χρόνια μετά ο Πελόζι βγαίνει από την φυλακή και αποκαλύπτει τελικά τις συνθήκες θανάτου του μεγάλου δημιουργού, όμως το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: ποιος όπλισε το χέρι των δολοφόνων;

Ξεκινώντας από την στιγμή του θανάτου, κι ενώ ένας επιθεωρητής βρίσκεται στον τόπο του εγκλήματος μαζεύοντας τα κομμάτια ενός νεκρού σώματος, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι στο δικό του "καθαρτήριο" εξομολογείται τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια, την πολιτική του θέση, τη σχέση του με την τέχνη και την ποίηση, αναζητά τα πρόσωπα που τον σημάδεψαν, ομολογεί τις αντιφάσεις που τον βασάνιζαν και οδηγεί τον θεατή να ανακαλύψει την αλήθεια, ενώνοντας τα κομμάτια ενός παζλ που ακόμα ψάχνει μια λύση.

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη
Βίντεο: Σπύρος Παπαρούλιας
Μακιγιάζ: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού ( A–Priori)
Παραγωγή: Όψεις Πολιτισμού
Ερμηνεύει ο Ένκε Φεζολλάρι.

Θέατρο Μικρό Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 5201684)
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, από 15 Νοεμβρίου 2018
Εισιτήρια: 13€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό, ανέργων)
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Θέατρο Αυλαία (Κτήριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 230013)
Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, στις 21:00
Εισιτήρια: 13€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό, ανέργων)
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: