Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μπαγκλαντές: νέος χώρος στην καρδιά της Αθήνας

Leave a Comment
Το "Μπαγκλαντές" είναι ένας νέος χώρος, στο κέντρο της Αθήνας, αφιερωμένος στις παραστατικές τέχνες. Τρεις φίλοι —σκηνοθέτες και ηθοποιοί—, η Βάσω Καμαράτου, ο Κώστας Κουτσολέλος και ο Βασίλης Νούλας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα εγχείρημα αυτοδιαχείρισης ενός χώρου ανοιχτού στον πειραματισμό, την τόλμη, την καλλιτεχνική ελευθερία. Με τη βοήθεια φίλων και συνεργατών, δημιουργούν μια "νησίδα", στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ένα υπόγειο στην οδό Χαλκοκονδύλη 35, πίσω από την Ομόνοια, σε μια δύσκολη και υποβαθμισμένη περιοχή, στην καρδιά της Αθήνας. Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του χώρου: "Μακριά από τις "εκ των άνω" λογικές gentrification μεγάλης ή μικρής κλίμακας που κατά καιρούς επιχειρούνται στο πολύπαθο κέντρο της πόλης από διάφορους φορείς, η δική μας ανάγκη έγκειται απλά στο να υπάρχουμε, να κάνουμε βόλτες, να βρισκόμαστε και να δημιουργούμε στο μητροπολιτικό κέντρο, διότι αυτό πάντα αποτελούσε και αποτελεί την κύρια πηγή της έμπνευσής μας".
Το "Μπαγκλαντές" έχει ήδη μια μικρή ιστορία: για κάποιο διάστημα μαζευόντουσαν εκεί μέλη της μπαγκλαντεσιανής κοινότητας της Αθήνας και οργάνωναν εκδηλώσεις, κυρίως έπαιζαν μουσική και τραγούδια από τον τόπο τους. Τα ίχνη τους (αφίσες, μικρές αρχιτεκτονικές επεμβάσεις) διατηρούνται ακόμη στο χώρο και είναι αυτά που οδήγησαν στην επιλογή του ονόματος.
Έχοντας πίσω τους τη σημαντική και πολυεπίπεδη εμπειρία του Θεάτρου Εμπρός (ο Κώστας Κουτσολέλος και ο Βασίλης Νούλας είναι μέλη της Κίνησης Μαβίλη, της ομάδας που ξεκίνησε την ενεργοποίηση του Εμπρός το 2011, και η Βάσω Καμαράτου ήταν εξ αρχής αρωγός και συνοδοιπόρος στην περιπέτεια του Εμπρός) εγκαινιάζουν τώρα με ενθουσιασμό το νέο τους πείραμα συνεργασίας-αυτοδιαχείρισης–δημιουργίας που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ζωντανό εναλλακτικό πόλο συσπείρωσης γύρω από την περφόρμανς.

Το "Μπαγκλαντές" ανοίγει την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 με τις "Ωδές στον πρίγκιπα", μια περφόρμανς από την ομάδα NovaMelancholia.

Μπαγκλαντές, (Χαλκοκονδύλη 35, Αθήνα, τηλ. 6985790834)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: