Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Προσωπογραφία: 10+1 σταθμοί της Αγλαΐας Παππά

Leave a Comment
1. Σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.


2. 1992: Συνεργασία με τον Γιάννη Χουβαρδά και το Θεάτρο του Νότου, στη "Φαίδρα" του Ρακίνα.

3. 1994: Συμμετέχει στον χορό της "Ανδρομάχης" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Jacques Lassalle. Μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Festival Avignon, που παρουσιάστηκε σε Ελλάδα και Γαλλία.

4. 1995: Πρώτη εμφάνιση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις "Τρωάδες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

5. 2001: Με τον μονόλογο της Μόλλυ Μπλουμ, από τον "Οδυσσέα" του Τζέιμς Τζόυς, που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Οικονόμου, ταξιδεύει σε φεστιβάλ του εξωτερικού (Κίεβο, Βάρνα, Τυφλίδα, Βίλνιους) και αποσπά πλήθος βραβείων, ανάμεσα στα οποία, το Βραβείο Ερμηνείας Λογοτεχνικού Κειμένου στη Μόσχα και τα βραβεία Ερμηνείας και Κριτικών Θεάτρου στο Studio Grotowsky, στο Βρόσλαβ.

6. 2003: Η πρώτη συνεργασία με τον Λευτέρη Βογιατζή, στο "Λαχταρώ" της Σάρα Κέην. Στον ιδιότυπο αυτό "μονόλογο" που "σπάει" και μοιράζεται σε τέσσερις φωνές, η Αγλαΐα Παππά συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Βογιατζή, την Αγγελική Παπαθεμελη και τον Βασίλη Μπουλουγούρη.
Η δεύτερη συνεργασία τους, το 2007, στην "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, όπου η Αγλαΐα Παππά, ερμηνεύει τον ρόλο του μάντη Τειρεσία.

7. 2005: Κλυταιμνήστρα στην "Ορέστεια" του Αισχύλου, στο αφιέρωμα που παρουσιάστηκε στη μνήμη του συνθέτη Γιάννη Ξενάκη, στο μουσείο Μπενάκη. Ακολουθούν δύο ακόμη ερμηνείες ρόλων αρχαίου δράματος, στις "Ικέτιδες" του Ευριπίδη, μια συμπαραγωγή των Φεστιβάλ Επιδαύρου και Veenfabrik, σε σκηνοθεσία Paul Koek και Μιχαήλ Μαρμαρινού και στην αμφιλεγόμενη "Μήδεια", που σκηνοθέτησε ο Ανατόλι Βασίλιεφ, το 2008.

8. 2009: Συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου και τον μουσικό Τηλέμαχο Μούσα στην παράσταση "ODC". To κοινό στην παράσταση αυτή έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το επεισόδιο της "Οδύσσειας" του Ομήρου που θέλει να ακούσει, ενώ παράλληλα τρώει και πίνει. Η μουσική αυτή παράσταση συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος των Δελφών και στο Φεστιβάλ Καΐρου.

9. 2010: Ξεκινά η συνεργασία με τον Θόδωρο Τερζόπουλο, στο "Alarme". Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση με αφορμή την αλληλογραφία μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ Α' και της Μαρίας Στιούαρτ. Μετά τις παράστασεις στο Θέατρο Άττις της Αθήνας, η παράσταση ταξίδεψε σε θεατρικά φεστιβάλ στη Γερμανία, την Αγγλία, τη Ρωσία, την Ιταλία και την Ιαπωνία.

10. 2013: Η συνεργασία με τον Θόδωρο Τερζόπουλο συνεχίζεται με τη σκηνική σύνθεση "Amor", που βασίζεται σε κείμενο του Θανάση Αλευρά. Η σκηνή μετατρέπεται σε έναν χώρο δημοπρασίας, όπου τα πάντα (μνήμες, συναισθήματα, ανθρώπινα μέλη) κοστολογούνται και ξεπουλιούνται.

+1: Μετά την καλοκαιρινή παρουσία στην Επίδαυρο, ερμηνεύοντας τον Διόνυσο, στις "Βάκχες" που σκηνοθέτησε η Άντζελα Μπρούσκου, τη χειμερινή περίοδο 2014-2015, επιστρέφει στο Θέατρο Άττις, για έναν νέο κύκλο παραστάσεων του "Αmor".


(επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: