Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μηνολόγιο Αυγούστου 2013

Leave a Comment
Το αυγουστιάτικο μηνολόγιο είναι εδώ! Όσοι παραμείνουν στην πόλη έχουν αρκετές θεατρικές επιλογές. Στους υπόλοιπους ευχόμαστε καλές βουτιές!

Για ακόμη μια φορά έρχονται στη Θεσσαλονίκη ο Caveman του Rob Becker (7 & 8 Αυγούστου) και η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου του Πέτρου Ζούλια (28, 29 & 30 Αυγούστου).

Και οι δύο παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Κήπου.
Μέσα στον μήνα το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μία από τις δύο καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου. Πρόκειται για τις Τραχίνιες του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Κεντρικός άξονας του έργου, το οποίο χαρακτηρίζεται από την "δίπτυχη" πλοκή του, είναι το πεπερασμένο της ανθρώπινης συνείδησης: ο άνθρωπος αδυνατώντας να συλλάβει το "όλον", βλέπει μία μόνο πλευρά του πραγματικού.
Στους σταθερούς συνεργάτες του σκηνοθέτη (Μάσχα, Ξάφης, Καλαϊτζίδου, Μπερικόπουλος, Τοκάκης, Χρυσοστόμου) έρχεται να προστεθεί αυτή τη φορά και η Φιλαρέτη Κομνηνού (27/8, Θέατρο Δάσους).

Ο Αύγουστος φέρνει και αρκετές παραγωγές των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων.
Η Ελένη του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου και Καλαμάτας) κάνει διπλή στάση στην πόλη. (24/8, Θέατρο Συκεών και 28/8, Θέατρο Δάσους).
Από τα Ιωάννινα έρχεται το έργο του Βιζυηνού, Το αμάρτημα της μητρός μου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη (22/8, Θέατρο Συκεών), ενώ το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης προτείνει για φέτος το Υπάρχει και φιλότιμο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. (28/8, Θέατρο Συκεών). Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τέλος, περιοδεύει με το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κάππα. (29/8, Θέατρο Συκεών).

Συνεχίζονται, παράλληλα, οι δύο καλοκαιρινές παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ο πειρασμός του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου και Ο Λεπρέντης του Μ. Χουρμούζη, σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη, στη Μονή Λαζαριστών.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: