Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Noel Coward Theatre

Leave a Comment
Το Noel Coward Theatre —γνωστό παλιότερα ως Albery Theatre— είναι ένα θέατρο στο West End του Λονδίνου, στην πάροδο St Martin. Ξεκίνησε να λειτουργεί στις 12 Μαρτίου 1903 ως New Theatre και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα W. G. R Sprague με κλασικό στυλ στην πρόσοψη και τους εξωτερικούς χώρους και στυλ ροκοκό στην αίθουσα του θεάτρου και στους εσωτερικούς χώρους.  
Το 1973 μετονομάστηκε σε Albery Theatre προς τιμήν του Sir Bronson Albery, διευθυντή του θεάτρου για αρκετά χρόνια. Το 2006 έπειτα από μια ολική ανακαίνιση ξεκίνησε να λειτουργεί ως Noel Coward Theatre. 
O Noel Coward, ένας από τους πιο σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς και ηθοποιούς της Βρετανίας, παρουσίασε εκεί το πρώτο του έργο, I' ll Leave it to you, το 1920. 
Το κτίριο που είναι διατηρητέο διαθέτει μια θεατρική αίθουσα 872 θέσεων, σε τέσσερα επίπεδα.

Στη σκηνή του Noel Coward Theatre έχουν φιλοξενηθεί αξιόλογες παραγωγές. 
Η Αγία Ιωάννα του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Sybil Thorndike το 1924. Η δεκαετία του ΄30 έφερε μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με το έργο Richard of Bordeaux (1933), με τον John Gielgud στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον θρίαμβο αυτόν ακολούθησε μια θρυλική παραγωγή του Άμλετ, σε σκηνοθεσία Gielgud, με τους Jessica Tandy, Jack Hawkins και τον νεαρό Alec Guinness, σε μια από τις πρώτες του επαγγελματικές εμφανίσεις. 

Ο πόλεμος έφερε την καταστροφή του θεάτρου Old Vic και του θεάτρου που φιλοξενούσε την εταιρεία του Sadler Wells. Οι δύο αυτοί οργανισμοί συνεργάστηκαν και στεγάστηκαν στο New Theatre. Η πιο επιτυχημένη παραγωγή τους ήταν το μιούζικαλ του Lionel Bart, Όλιβερ Τουίστ, που έδωσε 2.618 παραστάσεις! 
Το 1981 η παράσταση Children of a Lesser God (Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού) απέσπασε τρία βραβεία Olivier για το καλύτερο νέο έργο και τις ερμηνείες των ηθοποιών Trevor Eve και Elisabeth Quinn. Ανάμεσα στις αξιοσημείωτες παραγωγές ήταν η αναβίωση του έργου του Τουργκένιεφ, Ένας μήνας στην εξοχή, με την Έλεν Μίρεν και τον Τζον Χαρτ (1994).
Πρόσφατα το θέατρο έχει φιλοξενήσει κάποιες σαιξπηρικές παραγωγές όπως η Δωδέκατη νύχτα, με δράση που μεταφέρεται στην Ινδία και θίασο με ασιάτες ηθοποιούς, τον Μάκβεθ αλλά και τον Βασιλιά Ληρ, αλλά και μια παραγωγή αρχαίου ελληνικού δράματος με την Εκάβη του Ευριπίδη, με την Βανέσα Ρεντγκρέιβ, στον ομώνυμο ρόλο.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: