Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ευτυχισμένο το... 2031!

Leave a Comment
Μια παράσταση για το... κοντινό μέλλον του 2031, βασισμένη στο 1984 του Τζορτζ Όργουελ. Το 1948 ο Τζορτζ Όργουελ γράφει το βιβλίο αυτό και κάνει το εξής: αντιστρέφει τα νούμερα εκείνης της χρονιάς, παίρνει τις καταστάσεις της εποχής του, τις πηγαίνει στα άκρα και τις μεταφέρει στο 1984, όπου το καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού έχει κυριεύσει τα πάντα… Η ομάδα χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο τέχνασμα και κάπου εκεί, στο 2031 πια, μπλέκονται η "Νέα Ομιλία" με τα greeklish, οι "Τρύπες Μνήμης" όπου χάνονται όλα τα απομεινάρια της "παλιάς" ζωής με το instagram, οι πανταχού παρούσες κάμερες με διάφορα smartphoneapps. Δίπλα σ’ αυτά, η ωμοφαγία, η Γιόγκα, η πιλάτες & το πολιτικώς ορθό, το εφήμερο σεξ, η τεχνητή γονιμοποίηση, η αγορά εργασίας (;), το facebook και το φλούο, όπως περνούν μέσα από δημοσιευμένα άρθρα εφημερίδων, αγγελίες, προσωπικά κείμενα, μέχρι και αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου, ζωντανεύουν και αναπαριστάνουν τον νέο μας κόσμο, τον ΝΙΟΥ ΓΟΥΟΡΛΝΤ του 2031 πια...

Και η ομάδα αναρωτιέται…
Να πούμε ζήτω;
Ή μάλλον "Γουάτ δε φακ; Λάικ και Σέαρ!";;;;

Πέντε ηθοποιοί–ειδικοί απεσταλμένοι του καθεστώτος του Νιου Γουόρλντ κατεβαίνουν στο θέατρο του Νέου Κόσμου, για να μας το συστήσουν και να μας εξοικειώσουν με αυτό. Μπροστά μας, μια συναρπαστική live διαφήμιση του Νέου αυτού Κόσμου που διαπερνά τους τομείς της εκπαίδευσης, της οικογένειας, της εργασίας, του σεξ και του γενικότερου τρόπου ζωής. 
Δομημένη σαν μια σειρά από επιθεωρησιακά νούμερα, αντλώντας από τη stand–up comedy και το λεγόμενο θέατρο της επινόησης (devised theatre), η παράσταση οραματίζεται και αναπαριστά πώς θα είναι ο νέος κόσμος μας, ο Νιου Γουόρλντ, με μια κεντρική υπόθεση εργασίας:
Τι θα γινόταν αν όλα συνεχίσουν όπως σήμερα;

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Νιου γουόρλντ, της ομάδας Ubuntu, σε σκηνοθεσία Ελεάννας Τσίχλη.
Κείμενο-δραματουργική επεξεργασία-μουσική επιμέλεια: Η ομάδα, Σκηνικά–κοστούμια: Χαράλαμπος Νικολάου, Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Τζιμέας, Γραφικά: Φώτης Καλαφάτης,
βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Δενδρινός.

Παίζουν: Μάγια Ανδρέου, Άρης Λάσκος, Σωτήρης Μεντζέλος, Κατερίνα Πατσιάνη, Ελέανα Στραβοδήμου.

Στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, (Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα).
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: