Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

'Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Γ'' από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων

Leave a Comment
 "Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Γ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.
Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων στο Φεστιβάλ Αθηνών
(7-6-2019)

Τον Αύγουστο του 2012, κάτω από ένα πάρκινγκ στο Λέστερ, μετά από τις επίμονες έρευνες αρχαιολόγων, βρέθηκε στριμωγμένος σε λίγα εκατοστά, ο σκελετός του πιο παρεξηγημένου βασιλιά της Αγγλίας, του Ριχάρδου του Γ'.

Ο τελευταίος βασιλιάς που πέθανε σε μάχη μπορούσε επιτέλους να ταφεί με τις πρέπουσες τιμές, 527 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο τρόπος που είχε "ταφεί" ανταποκρίνεται κατά πολύ στην ιδέα που είχε ο κόσμος γι' αυτόν όσο ζούσε. Ανήθικος, άπληστος, ανέντιμος, λάτρης της εξουσίας, ένα μίασμα στον καιρό του. Η εσωτερική του ασχήμια ταίριαζε εξωτερικά με την όψη του. Παραμορφωμένος, καμπούρης, αποκρουστικός, ασουλούπωτος. Όλα αυτά βασισμένα σε ιστορικά τεκμήρια.

"Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Γ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.

Μετά τον "Άμλετ" του Σαίξπηρ και τη "Σφαγή των Παρισίων" του Μάρλοου, η Ομάδα Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων συμπληρώνει αυτή την ελισαβετιανή τραγωδία, με τον Ριχάρδο.
Η κυρίως έρευνα επικεντρώνεται στη συνομιλία λόγου, κίνησης και μουσικής. Η σκηνοθεσία αναζητά την ποίηση του Σαίξπηρ σε διάλογο με το ωμό συμβάν, την ανεπάρκεια της γλώσσας σε αντίθεση με το αναπόδραστο της πράξης.

Μετάφραση-δραματουργία: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου
Δραματουργία: Χρήστος Θεοδωρίδης
Χορογραφία: Ξένια Θεμελή
Σκηνικά-κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Βασίλης Ντοκάκης
Ανάλυση κειμένου-ιστορική έρευνα: Παύλος Σούλης
Σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Τζόκα
Βοηθός χορογράφου: Νικολέτα Κουτίτσα
Γραφίστας: Νώντας Παπουτσής
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής: Άννα Τιαγκουνίδου

Παίζουν: Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Ξένια Θεμελή, Γιώργος Κισσανδράκης, Νίκος Λεκάκης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Άλκης Μπακογιάννης, Κατερίνα Πατσιάνη, Τατιάνα Άννα Πίττα, Βασίλης Σαφός, Γιώργος Χριστοδούλου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2019
Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 21:00
Πειραιώς 260, Χώρος Δ
Εισιτήρια: 25€ (Ζώνη Α' κανονικό), 20€ (Ζώνη Α' φοιτητικό, άνω των 65 ετών), 20€ (Ζώνη Β' κανονικό), 15€ (Ζώνη Β' φοιτητικό, άνω των 65 ετών), 15€ (Ζώνη Γ' κανονικό), 10€ (Ζώνη Γ' φοιτητικό, άνω των 65 ετών), 5€ (ανέργων)






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: