Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

To Άλσος ανοίγει και πάλι με το 'Δικό μας σινεμά'

Leave a Comment
 "Το δικό μας σινεμά" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.
"To δικό μας σινεμά" ζωντανεύει στο Θέατρο Άλσος
(3-6-2019)

O Πέτρος είναι πρωταγωνιστής του θεάτρου και κάνει τις πρώτες του ταινίες στη δεκαετία του ’50.

Είναι παντρεμένος με την Μιράντα, η οποία είναι σταρ του θεάτρου και περιφρονεί το σινεμά αλλά κάνει και κάποιες ταινίες για να βγάζει χρήματα. Η Μιράντα έχει μια κόρη από τον προηγούμενο γάμο της, την Δανάη.

Η Μαίρη είναι μια πετυχημένη τραγουδίστρια που στην δεκαετία του '50 κάνει ρόλους σε ταινίες του άντρα της, Γιώργου που είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Όταν ο Πέτρος και η Μαίρη συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια ταινία του Γιώργου αρχίζει μια ιστορία με έρωτες, ανταγωνισμούς, φιλοδοξίες και διαψεύσεις. Η ιστορία αυτή κρατάει μέχρι το ΄77 την χρονιά που πεθαίνει ο Φιλοποίμενας Φίνος και στην ουσία λήγει η ιστορία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Γύρω από αυτά τα τέσσερα πρόσωπα περιστρέφεται ένας ολόκληρος κόσμος από καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στα στούντιο της Φίνος Φιλμ.
Ο Χρόνης είναι ο χορογράφος των επιτυχιών της εποχής. Η Ζωγραφούλα είναι η μητέρα του Πέτρου. Ο Κώστας και η Δέσπω είναι ζευγάρι παλιών ηθοποιών από τα μπουλούκια που έχουν δύο κόρες την Μαίρη και την Ντίνα, μια μοδίστρα στα στούντιο του Φίνου. Ο Στέφανος είναι ανερχόμενος ζεν πρεμιέ εκείνης της εποχής, όπως και ο Παύλος, ο οποίος είναι παντρεμένος με μια στάρλετ την Φανή.

"Το δικό μας σινεμά" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. 

Με νοσταλγία, χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και συγκίνηση μας θυμίζουν μια εποχή που έχουμε αγαπήσει και συνεχίζουμε να αγαπάμε. "Το δικό μας σινεμά" είναι ένα ταξίδι στη χρυσή εποχή του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Με χαρακτήρες και τραγούδια αγαπημένα, μεγάλες επιτυχίες που έχουν γραφτεί στην ψυχή και τη μνήμη μας, περιδιαβαίνει τα χρόνια της μεγάλης ανόδου, της ακμής και της παρακμής του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τις ζωές κάποιων πρωταγωνιστών του κινηματογράφου.

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Έβελιν Σιούπη
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Πρωτότυπη μουσική-ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση: Γιώργος Ζαχαρίου
Μουσική διδασκαλία: Χάρης Γεωργίου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Video design-προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσούρμας
Βοηθός σκηνογράφου: Δημήτρης Αγγελής
Βοηθός ενδυματολόγου: Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου
Hair Styling: Μαρίνα Καμπριγιάννη
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Video και τηλεοπτικά σποτ: Σταμάτης Γιαννουλάκης
Art Director: Θοδωρής Λαλάγκας
Κινηματογραφικός σύμβουλος: Ιάσων Τριανταφυλλίδης
Οργάνωση παραγωγής: Θάνος Παφιώλης
Διεύθυνση παραγωγής: Θανάσης Μαροσούλης
Παραγωγή: Ηλίας Μαροσούλης, Άγγελος Κοταρίδης.
Δημόσιες σχέσεις-επικοινωνία: TOROU PR & Communication

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Βανδή, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Κατερίνα Λέχου, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Χρανιώτης, Σύλβια Δελικούρα, Παρθένα Χοροζίδου, Ευγενία Σαμαρά, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Γιώργος Τσούρμας, Γιάννης Ρούσος, Δημήτρης Γαλάνης, η Πηνελόπη Πιτσούλη, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. 

Συμμετέχει 12μελής ορχήστρα και 24μελές μπαλέτο. 

Θέατρο Άλσος (Ευελπίδων 4, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8831487)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, από 12 Ιουνίου 2019
Εισιτήρια: 70€ (διακεκριμένη ζώνη), 50€, 40€, 30€, 25€, 20€, 15€, 10€, 7.50€
Διάρκεια παράστασης: 180 λεπτά.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: