Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μηνολόγιο Ιουνίου 2019

Leave a Comment
Όσα φέρνει ο θεατρικός Ιούνιος 
(1-6-2019)

Μια επιλογή από τις θεατρικές προτάσεις του μήνα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

O Τάσος Ιορδανίδης παρουσιάζει το αντιπολεμικό έργο του Ντάλτον Τράμπο "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του". Ο Τζο, ένας νεαρός αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται σοβαρά και μεταφέρεται στο νοσοκομείο με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Με κατακρεουργημένο σώμα και καθηλωμένος στο κρεβάτι της φρίκης, διατηρεί το πιο σημαντικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό: την ικανότητα της σκέψης. Σκηνοθετεί η Θάλεια Ματίκα. (Θέατρο Αμαλία, 5-7/6)

Ο Γιάννης Καλαβριανός επιστρέφει στην κωμωδία σκηνοθετώντας το "Κουμ κουάτ", το κείμενο του οποίου υπογράφει με τη Μαρία Κοσκινά. Μια φάρσα με αστραπιαίες μεταμορφώσεις και χορογραφημένο ρυθμό, που μας μεταφέρει σε μια εποχή αστεία και εξίσου επικίνδυνη, στην περίοδο της δικτατορίας. Παίζουν ο Γιώργος Γλάστρας και η Μαρία Κοσκινά. (Θέατρο ΕΜΣ, 6-9/6)

Η Ομάδα Exodus του Π.Ε.Θ.Ε.Α.(πρόγραμμα εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων) "Αργώ" παρουσιάζει το σκηνικό πείραμα "True Story: η αληθινή ιστορία του Άμλετ της Σελήνης", προσπαθώντας να εκθέσει στη σκηνή και κάπως να "φωτίσει" τον κόσμο ενός χρήστη ουσιών. (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 7-9/6) 

Ο "Εραστής" του Χάρολντ Πίντερ είναι ένα ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και τον χρόνο, που καταγράφει την άβυσσο που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της καθημερινής ζωής. Σκηνοθετεί η Λένα Φιλίπποβα και παίζουν η Χρύσα Κοτταράκου και ο Κωνσταντίνος Παράσης (Θέατρο Τ, 8-11/6) 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι με το "Τάβλι" του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. To έργο προσεγγίζει το νεοελληνικό όνειρο άλλοτε με κωμικό, άλλοτε με τραγικό και άλλοτε με τραγελαφικό τρόπο. Τους δύο εμβληματικούς ρόλους, του Φώντα και του Κόλια, ερμηνεύουν ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. (Θέατρο Κήπου, 26-27/6)

Οι "Πέρσες-Σύροι" του Αισχύλου θα "αναμετρηθούν" με την θεατρική ομάδα "Γιατρών του Κόσμου". Μια μεταγραφή των Περσών, ένα νέο έργο που αλλάζει δραματικά το πρωτότυπο, ως ένα χρέος στους "ξένους" και στα φαντάσματα των καταυλισμών. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Μπουντούρης. (Βασιλικό Θέατρο, 28-29/6)


ΑΘΗΝΑ 

Η θεατρική ομάδα Φρέαρ παρουσιάζει την παράσταση "Άγνωστη γη". Ένας τόπος αναζήτησης με οδηγό τα κείμενα του Μάριου Χάκκα, του Χρήστου Βακαλόπουλου και του Θάνου Κάππα. Μια απόπειρα σύνδεσης με την πόλη, τα δαιδαλώδη δωμάτια που περιέχει και το ανεπαίσθητο βουητό αυτών που την κατοικούν. (Bios, 3-18/6) 

Με το "Λαχταρώ", η Άντζελα Μπρούσκου και η Παρθενόπη Μπουζούρη "συναντούν" για τρίτη φορά την Σάρα Κέην. Ένα αινιγματικό και παραληρηματικό κείμενο, ένας μονόλογος για τέσσερις φωνές, που σκηνοθετεί ο Χρήστος Τζιούκαλιας. (Θέατρο Ροές, 6-14/6) 

Το θερινό θέατρο Λαμπέτη φιλοξενεί αυτό το καλοκαίρι το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ "Η μικρή μας πόλη". Ένας ύμνος στη ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας (από 6/6) 

Η νέα παραγωγή τη ομάδας σύγχρονου χορού "Χορευτές του Βορρά", είναι η σκηνική μεταφορά του "Πορτραίτου του Ντόριαν Γκρέυ". Το έργο μεταφέρεται στα δεδομένα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, για να αποτυπωθεί η σκοτεινή ιστορία του εθισμού στην εικόνα του Εγώ. (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 8/6) 

Τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2019 θα παρουσιαστούν: "Οι Αγνοούμενοι" από το Mapa Teatro (11-12/6), η "Τραγωδία του Βασιλιά Ριχάρδου του Γ'" από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων (13-16/6), "Γιαννούλα, η Κουλουρού" από τον Γιώργο Παπαγεωργίου. (18-21/6)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: