Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη (2019)

Leave a Comment
Θεατρικές προτάσεις πασχαλινής περιόδου
Πλούσιο το πασχαλινό θεατρικό μενού
(14-4-2019)

Το φετινό πασχαλινό θεατρικό μενού της Θεσσαλονίκης προβλέπεται πλούσιο και πολυσυλλεκτικό.

Με αφετηρία την Κυριακή του Πάσχα, 28 Απριλίου 2019, οι θεατρικές σκηνές της πόλης θα υποδεχτούν επιτυχημένες αθηναϊκές παραστάσεις αλλά και παραστάσεις σχημάτων και ομάδων της πόλης.

Ο Θοδωρής Αθερίδης συνεργάζεται με τον Άλκη Κούρκουλο και τον Γιώργο Πυρπασόπουλο στο "Art" της Γιασμίνα Ρεζά. Η φιλία τριών ανδρών θα δοκιμαστεί μετά από την αγορά ενός ακριβού ζωγραφικού πίνακα. Μια κωμωδια για τη λειτουργία της τέχνης και την ελευθερία της έκφρασης. (Κολοσσαίον, από Κυριακή του Πάσχα)

Στο Θέατρο Αυλαία θα παρουσιαστεί το βραβευμένο θεατρικό έργο του Γουίλι Ράσελ "Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα". Ένας αταίριαστος έρωτας με χιούμορ και ανατροπές και ένα έργο που θίγει τα κακώς κείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο Δάνης Κατρανίδης παίζει και σκηνοθετεί και η Παναγιώτα Βλαντή τον επιλέγει ως τον καθηγητή που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα! (28/4 - 5/5)

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης υποδύονται το απολαυστικό αστυνομικό δίδυμο που μπλέκεται σε απανωτές παρεξηγήσεις στην προσπάθεια του να φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο καθήκον. Η κωμωδία "Ψέμα στο ψέμα" του Άντονι Νίλσον είναι μια ξεκαρδιστική φάρσα με απανωτές παρεξηγήσεις, γέλιο και συγκίνηση. (Ράδιο Σίτυ, από 28/5)

Το "Χελιδόνι" του Γκιλιέμ Κλούα εγκαινιάζει τη νέα καλλιτεχνική εποχή του Θεάτρου Αμαλία. Ένα έργο γραμμένο με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gay bar του Ορλάντο. Ένα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο, ύμνος στην αγάπη και τη ζωή. Σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα και παίζουν η Σοφία Σεϊρλή και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου. (2-5/5)

Μια θεατρική εκδοχή της "Φόνισσας" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι η νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης. Μια νέα προσέγγιση της αινιγματικής παιδοκτόνου, που σκοτώνει μικρά κορίτσια για να γλιτώσει τους γονείς τους από τα βάσανα της ανατροφής. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πάνος Δεληνικόπουλος και τον ρόλο της Φραγκογιαννούς ερμηνεύει η Έφη Σταμούλη. (Θέατρο Τ, από 3/5)

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου έρχονται στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση "Πέτρες στις τσέπες του". Ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων, μια κωμικοτραγωδία για τον ψεύτικο κόσμο του Χόλυγουντ και την σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής ιρλανδικής πόλης. (Αθήναιον, 3-12/5)

Το "Μπουλούκι... το μυστικό του ανέμου" του Νίκου Ορτετζάτου έρχεται στο Θέατρο Άνετον για να φέρει γεύσεις και αρώματα παλιάς εποχής και να αναδείξει την ιστορική αξία των περιπλανώμενων θεατρικών μπουλουκιών των αρχών του 20ού αιώνα, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της ελληνικής επαρχίας. (3-8/5)

Ο "Ερωτευμένος Σαίξπηρ" είναι ένας φόρος τιμής προς το ίδιο το θέατρο και τους ανθρώπους που το αγαπούν και το υποστηρίζουν. Με κεντρικό άξονα μια ερωτική ιστορία παρουσιάζεται με γλαφυρό τρόπο η εποχή του Σαίξπηρ και η ακμή του αγγλικού θεάτρου. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας και παίζουν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Έλλη Τρίγγου, η Μπέτυ Λιβανού, η Μίνα Αδαμάκη κ.ά. (Μονή Λαζαριστών, από 4/5)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: