Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Φεστιβάλ Χορού Motum στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Leave a Comment
(31-3-2019)

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Motum, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου 2019.

Καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Τατιάνα Παπαδοπούλου.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019
"Τάματα", από το X-IT Dancetheater, σε σύλληψη και χορογραφία Φώτη Νικολάου.
Ένα σκοτεινό, παγανιστικό και συγχρόνως ποιητικό ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητας, της ανάγκης για τρυφερότητα, της αίσθησης του να ανήκεις κάπου, του να ανήκεις σε κάποιον, της συνύπαρξης.
Χορεύουν: Ηλίας Μπαγεώργος, Πάνος Μαλακτός, Φώτης Νικολάου, Γιάννης Οικονομίδης, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Σπύρου.

Σάββατο 13 Απριλίου 2019
"Dandelion", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Hannes Langolf και Ερμίρα Γκόρο.
Σε μια εποχή κατά την οποία το σώμα γίνεται το κατεξοχήν πεδίο διαπραγμάτευσης εννοιών και ταυτοτήτων, οι δύο δημιουργοί διερευνούν την πολύπλοκη αμφισημία του. Ένας καταιγισμός από τάσεις και επιταγές του σύγχρονου τρόπου ζωής γίνεται η αφορμή για να επανεπεξεργαστούν συλλογικές μνήμες και προσωπικά βιώματα.
Χορεύουν: Ερμίρα Γκόρο, Hannes Langolf, Δήμητρα Μερτζάνη, Rafael Pardillo, Δημήτρης Καραγεώργος, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.

Κυριακή 14 Απριλίου 2019
"touching.just", από την Ομάδα Χορού arisandmartha.
Το touching.just περιστρέφεται γύρω από τις σύντομες, επεισοδιακές συναντήσεις δύο χαρακτήρων, σε μια προσπάθεια να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν. Περνώντας στην πορεία τους εναλλάξ από άβολες και περισσότερο οικείες καταστάσεις, αναζητούν τον κοινό τόπο. Σχεδόν! Ένα ρυθμικό παιχνίδι κίνησης και ήχου, που οδηγεί σε μη γραμμικές αναγνώσεις.
Χορογραφία-performers Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου.

"the outside" από την Ομάδα Χορού Free Fall.
Κάθε πρωί βρίσκετε τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό όπως τον αφήσατε. Είστε ακόμα εσείς. Το δωμάτιο στο οποίο ξυπνήσατε είναι το ίδιο που πήγατε να κοιμηθείτε. Ο εξωτερικός κόσμος δεν έχει αναδιαμορφωθεί. Η ιστορία δεν άλλαξε και το μέλλον παρέμεινε άγνωστο. Με άλλα λόγια, ξυπνήσατε στην πραγματικότητα. Όμως, ανεξάρτητα από την πραγματικότητα που νομίζετε ότι ζείτε, πιθανόν να είστε λάθος. Το σύμπαν είναι ένας υπολογιστής και ό,τι συμβαίνει σε αυτό μπορεί να εξηγηθεί από την οπτική της επεξεργασίας πληροφοριών.
Χορογραφία-ερμηνεία Ευάγγελος Πουλίνας.

"Καθ' οδόν/En Route", από την Ομάδα Χορού "Άρθρωσις", σε χορογραφία Πένυς Διαμαντοπούλου.
Σαν ένας σύντομος συλλογισμός για την ανθρώπινη ψυχή, το "Καθ' οδόν" δίνει έμφαση σε μία απλή, ωστόσο σημαντική βεβαιότητα: Mόνοι μεταξύ μόνων, μοιάζουμε όταν στεκόμαστε αδύναμοι απέναντι στη μοναξιά και την απώλεια.
Χορευτές: Βασίλης Αρβανιτάκης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Αριστέα Ιατρίδου, Σταύρος Ικμπάλ, Μαρία Κακολύρη, Βεατρίκη Καπνίση, Δημήτρης Καραγεώργος, Βάσια Κολλιού, Ζελίκα Μουζάκη, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Μ2 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης)
Εισιτήρια: 18€, 15€, 12€ (μειωμένο),
Ενιαίο εισιτήριο φεστιβάλ (για όλες τις παραστάσεις): 45€, 35€, 25€ (μειωμένο)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: