Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2019

Leave a Comment
(1-3-2019)

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την τιμητική διάκριση για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς (θεατρική περίοδος 2017-2018)

Οι υποψήφιες είναι:

Ευαγγελία Καρακατσάνη, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Το τραμ με το όνομα Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ηρώ Μπέζου, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Το φιντανάκι" του Παντελή Χορν, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. 

Σίσσυ Τουμάση, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Αγριόπαπια" του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, στο Θέατρο Πορεία.

Έλλη Τρίγγου, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας" του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά, στο Μπάγκειον.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.
Η επιτροπή αποτελείται από τους: Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, στις 19:30, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9–11, Πλάκα, Αθήνα)
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.








Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: