Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'La Strada': το κλασικό στο πέρασμα του χρόνου

Leave a Comment
"La Strada" (βασισμένο στην ταινία του Φεντερίκο Φελίνι), από τους Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer)(18-1-2019)

Στη μεταπολεμική Ιταλία, ένας πλανόδιος καλλιτέχνης, ο βίαιος Ζαμπανό, αγοράζει για τις ανάγκες των ατραξιόν του, την κόρης μιας φτωχής αγρότισσας.

Η ευαίσθητη και ονειροπαρμένη Τζελσομίνα, ανέχεται με χαμόγελο τις εκρήξεις και την απάνθρωπη συμπεριφορά του. Τι γίνεται όμως όταν μετά από διάφορες περιπέτειες που κορυφώνονται με τη σύγκρουση του Ζαμπανό και του "τρελού", ενός ευαίσθητου ακροβάτη τσίρκου, η Τζελσομίνα χάνει την αισιοδοξία της;

"La Strada" (βασισμένο στην ταινία του Φεντερίκο Φελίνι), από τους Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer)

Όταν ένα έργο κλασικό απασχολεί στο πέρασμα του χρόνου, όταν προκαλεί τον πειραματισμό και καταλύει τα όρια μεταξύ των τεχνών, σίγουρα οδηγούμαστε προς μία νέα "γέννηση". Όπως στην περίπτωση του φιλμ που εμπνέει τους Fly Theatre για ένα ερευνητικό θέατρο αξιώσεων με απώτερο στόχο την αφήγηση μιας νέας ιστορίας, σε μια νέα γλώσσα. 

Οι Fly Theatre εκκινούν την πειραματική τους αναζήτηση από την πρωταρχική στιγμή της σύλληψης. Συναντιόμαστε με το αξεπέραστο φιλμ του Φελίνι σε μια θεατρική σκηνή κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του. 

Η παράσταση, δίνοντας προτεραιότητα στην εικόνα, τη μουσική και τη σωματική έκφραση των ηθοποιών, μιλάει για την πρωταρχική ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, με άξονα τις προσωπικές σχέσεις και τη συντροφικότητα.

Μετάφραση-διασκευή: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σχεδιασμός εικόνας και ήχου: Robin Beer
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Στίχοι τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνικά: Ερμίνα Αποστολάκη
Κοστούμια: Νατάσα Σταματάρη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Volha Faleichyk
Βοηθοί σκηνογράφου: Τατιάνα Σάντσεζ, Βενετία Νεστορίδου
Βοηθός ενδυματολόγου: Φανή Σκουληκίδη

Παίζουν: Μιχάλης Βαλάσογλου, Σοφία Μαραθάκη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Φωτεινη Παπαχριστοπούλου, Ρόζα Προδρόμου, Γιώργος Σύρμας, Εριφύλη Στεφανίδου, Απόστολος Ψυχράμης.

Πειραματική Σκηνή -1 - Εθνικό Θέατρο (Πανεπιστημίου 48, Αθήνα, τηλ. 210 3301881)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00, από 1 Φεβρουαρίου έως 17 Μαρτίου 2019
Εισιτήρια: 13€ (γενική είσοδος)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: